fbpx

У Долині засудили шістьох учасників ОЗГ, причетних до понад 20 злочинів

Суспільство 11:17, 21.03, 2019

Долинський районний суд засудив учасників організованої злочинної групи, які вчиняли тяжкі корисливі злочини на території області.

До ОЗГ входили три організатори та три співучасники. Всіх засуджено за вчинення тяжких корисливих злочинів, інформує прес-служба Долинського районного суду.

Як встановив суд, 25-річний раніше судимий за грабежі житель  Долини на шлях виправлення не став та продовжив вчиняти тяжкі злочини проти власності – крадіжки чужого майна, поєднані з проникненням до гаражів. У квітні 2015 року разом зі спільником таємно викрали із гаража жителя Долини майно на понад 53 тисячі гривень.

“Після вдалого вчинення аналогічних злочинів організатор у змові з двома спільниками створив стійке злочинне об’єднання – організовану злочинну групу, визначивши напрям злочинної діяльності – крадіжки чужого майна із гаражних приміщень фізичних осіб. При цьому до злочинів організованої злочинної групи було залучено ще три співучасники”, – йдеться у повідомленні.

Суд визнав винуватими учасників організованої злочинної групи у причетності до понад 20 злочинів,  вчинених на території міст Долини, Болехова та Івано-Франківська, а також селищ міського типу Рожнятова, Брошнів-Осади та Вигоди у 2015 році.

Також суд встановив, що організована злочинна група викрала кілька транспортних засобів, які знаходились у гаражах, а один із учасників групи ще й незаконно придбав та зберігав з метою збуту наркотичні засоби.

Обвинувачені у судовому засіданні своєї вини у вчиненні злочинів не визнали та давали показання, спрямовані на ухилення від відповідальності за вчинені діяння.

Суд, призначаючи покарання, врахував ступінь тяжкості вчинених злочинів, особи винних та обставину, що обтяжує покарання організатора, – рецидив злочину.  При цьому інших обставин, які б обтяжували чи пом’якшували покарання обвинувачених, у судовому засіданні не встановлено.

Після більше як двох років судового розгляду кримінального провадження суд визнав винними обвинувачених та призначив покарання: організатору організованої злочинної групи – 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна; двом учасникам  організованої злочинної групи – 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна та 7 років 3 місяці позбавлення волі з конфіскацією майна відповідно; двом співучасникам, які вчиняли злочини за попередньою змовою групою осіб, 3 роки 6 місяців позбавлення волі та 3 роки позбавлення волі, відповідно, співучаснику. Одному співучаснику, який був причетний лише до одного епізоду, суд призначив покарання 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки.

Також обвинуваченим необхідно буде відшкодувати завдану злочинними діями матеріальну шкоду потерпілим та процесуальні витрати на проведення експертиз.

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду через Долинський районний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: