fbpx

У дороги Прикарпаття за п’ять років вкладуть майже 5 млрд гривень

Політика 16:53, 30.03, 2018

За програмою розвитку автодоріг державного значення на 2018-2022 роки, за п’ять років на ремонт доріг планують витратити 300 млрд грн з різних джерел фінансування, левова частина з яких – з Державного дорожнього фонду.

З них 4,7 млрд грн передбачено на дороги Івано-Франківської області.

Про це під час спільного засідання чотирьох комітетів Верховної Ради, яке сьогодні відбувається в Івано-Франківську, розповів керівник державного агентства з будівництва доріг Славомір Новак.

Ці кошти будуть виділені з державного фонду та за рахунок кредитів Польщі та Угорщини. Кредитні кошти спрямують у першу чергу на будівництво під’їздів до міжнародних пунктів пропуску. Роботи розпочнуться вже у цьому році. Він сказав, що цього року планується перший концесійний проект-конкурс для потенційних інвесторів на будівництво дороги з пункту пропуску Краковець – Корчова до Львова.

"Це буде перша концесійна дорога вартістю 400 мільйонів євро", – заявив Новак.

Він сказав, що мережа доріг в Карпатському регіоні складає 10% від загальної мережі усіх автодоріг в Україні і на них піде 12% із загального фінансування ремонту доріг за рік. Він дав доручення губернаторам підготувати розвідку доріг місцевого значення, які будуть відремонтовані за кошти місцевих бюджетів.

Нардеп Сергій Євтушок попросив також звернути увагу на тротуари.

"Я два дні перебуваю тут і щодня бачив похорон. Процесія йде по дорогах, бо немає тротуарів. Прошу звернути на це увагу. Я зупинявся в селах і говорив з людьми – у кожному селі по дві-три людини, вбитих на цих дорогах", – заявив він.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: