fbpx

У франківському ресторані, де отруїлися відвідувачі, замовчали про порушення на кухні у висновках Держсанепідслужби

Суспільство 14:20, 01.03, 2016

Ресторан "Пасаж Гартенберг" оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук не всі висновки з перевірки, що її в закладі провела Івано-Франківська обласна Держсанепідслужба.

Вчора, 29 лютого, в соцмережі "Пасаж Гартенберг" оприлюднив документи про результати перевірки закладу обласною санітарною службою. За версією ресторану, раптове обстеження 45 працівників ресторану "Пасаж Гартенберг", зразків виробів та води на бацили дало від'ємні результати. 

Проте сьогодні в. о. начальника Івано-Франківського міськрайоного управління Держсанепідслужби в Івано-Франківській області Оксана Федорович повідомила, що це не всі документи, які були складені за результатами перевірки, інформує Галка.

Зокрема, заклад не оприлюднив Акт про виявлені порушення санітарних норм та правил у роботі кухні та приготуванні їжі.

За словами Оксани Федорович, такі порушення могли сприяти забрудненню їжі.

За підсумками перевірки, ресторану надали термін до 26 лютого, щоб виправити порушення. Сьогодні в санепідемслужбі отримала лист від “Пасажу” про виконання припису.

Що ж до причини отруєння, то в Держсанепідслужбі кажуть: достовірно встановити її досить складно. Споживання продуктів, які могли стати причиною отруєння потерпілими, було 16-17 лютого, розслідування ж розпочали 20 лютого. В такий термін в закладах харчування змінюються продукти харчування, працюючі зміни та відбувається прибирання.

Нагадаємо, семеро франківців були госпіталізовані в обласну інфекційну лікарню після відвідування ресторану "Пасаж Гартенберг". 

Як писав КУРС, всі, хто захворів на кишкову інфекцію, куштували у "Пасажі Гартенберг" десерт чізкейк. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: