fbpx

У франківському видавництві "Лілея-НВ" вийшла нова книжка серії "Схід-Захід"

Культура 21:41, 08.04, 2016

У видавництві "Лілея-НВ" вийшла нова книжка серії "Схід-Захід" – Тимофій Гаврилів "Жінка на ім'я Модеста" і Василь Голобородько "Дозволені забави".

Половину книжки складають оповідання Тимофія Гавриліва,
другу – вірші Василя Голобородька, йдеться на сторінці видавництва у Фейсбуці.

"Перше кохання, сорокарічний чоловік і вісімнадцятилітня жінка, останній штрих до портрета, хроніка застуд та любовних утіх – в оповіданнях Тимофія Гавриліва лінії часу, почуттів і сюжетів сплітаються у заворожливий візерунок на крильці метелика",  йдеться в анотації до збірки Тимофія Гавриліва.

Щодо віршів Василя Голобородька, то вони написані після того, як автор змушений був виїхати з рідного краю, Луганщини, де з квітня 2014 року запанували терористи.
У віршах немає безпосереднього відгуку на ті події, але присутня екзистенційна полишеність автора, тобто відчуття, з яким він живе віддавна, не лише від часу, коли ті події сталися, тільки те відчуття через них ще більше посилилося.

Нагадаємо, у першій книзі серії друком вийшли есе іванофранківця Тараса Прохаська і вірші харків’янина Олега Коцарева. У другій – колонки харків’янина Сергія Жадана та вірші іванофранківця Мірека Боднара. Третя книжка серії містить повість іванофранківця Володимира Єшкілєва "Тибет" та поезію харків'янина Ігоря Бондаря-Терещенка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: