fbpx

У Франківську 15 педагогів змагатимуться за звання "Учитель року-2018"

Суспільство 07:52, 01.11, 2017

Розпочався перший (міський) тур Всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2018", в якому звання переможців виборюватимуть 15 педагогів закладів загальної середньої освіти міста, серед яких є спеціалісти вищої кваліфікаційної категорії, педагоги зі званням "старший учитель".

Змагання проводитимуться у чотирьох номінаціях: "Українська мова та література", "Фізика", "Німецька мова" та "Фізична культура".

Цьогоріч конкурсанти уперше реєструвалися на єдиній платформі, що надана компанією «Майкрософт Україна», де розміщували відеорезюме – невелику розповідь про досвід роботи в школі та власні творчі напрацювання.

Конкурсні випробування розпочалися з оцінювання майстер-класу "Я роблю це так", у процесі якого конкурсанти мали в оригінальній і змістовній формі презентувати методи своєї роботи за заявленою проблемою.

Окрім цього, упродовж конкурсу учасники виконуватимуть практичні завдання у межах навчального предмета та зможуть проявити методичну майстерність, вміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи та обирати оптимальні методи й засоби навчання для організації процесу уроку під час "Методичного практикуму".

Фінальним етапом конкурсу стане випробування "Урок», яке проводитиметься на базі СШ № 11 (номінація «Українська мова та література"), ЗШ № 22 (номінація "Фізика"), УГ № 1 (номінація "Фізична культура"), НВК "Школа-гімназія № 3" (номінація "Німецька мова"). Розподіл тем уроків серед конкурсантів відбудеться шляхом жеребкування. Під час проведення уроку враховуватимуться професійні якості вчителя, творчий підхід до використання сучасних педагогічних технологій, вміння мотивувати навчальну діяльність учнів та формувати ключові компетентності з предмета.

У кожній номінації журі визначить трьох переможців, які будуть відзначені дипломами Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради і грошовими винагородами.

Переможці третього (всеукраїнського) туру конкурсу отримають звання "Заслужений учитель України" та грошові винагороди, а лауреати – грамоти Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

     

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: