fbpx

У Франківську 80 тисяч "міських грантів" отримали п’ять соціальних проектів

Суспільство 20:43, 06.06, 2018

В Івано-Франківську визначили та оголосять переможців "літньої хвилі" міських грантів від платформи "Тепле місто".

У четвер, 7 червня, у ресторані Urban Space 100 в Івано-Франківську оголосять переможців програми «Міські Ґранти» платформи «Тепле Місто».

Цього року переможцями літньої хвилі програми «Міські Ґранти» стали п’ять соціальних проектів.

Альманах міжкордонних письменників

Ініціативна група «Культурні інновації». Проект має на меті створення альманаху, основу якого формує дослідження образу Івано-Франківська та Галичини у контексті світової літератури.

«Будь помітним! Збережи життя!»

Ініціатива ГО «Центр економічного та соціального розвитку «Меркурій». Команда проекту планує розробити пам’ятки правил дорожнього руху для велосипедистів та пішоходів, провести низку навчальних зустрічей з метою зменшення кількості аварій і травматизму на дорогах.

Інклюзія в бібліотеці

Ініціатива Івано-Франківська МЦБС. Проект має на меті надати людям з порушенням зору можливість презентувати себе та свої уподобання, знайти нові знайомства, реалізовувати власний творчий потенціал, професійні амбіції, отримати нові знання в галузі літератури й мистецтва, цікаво та креативно проводити дозвілля.

Навчимо 1000 дітей Arduino робототехніки в школах

Авторська група Громадський центр «Еталон». Проект передбачає проведення навчань для вчителів із викладання Arduino робототехніки та створення у перспективні автономних гуртків роботехніки у школах міста.

8-й Івано-Франківський велопарад дівчат

Ініціативна група «Велодівчата». Команда проекту планує популяризувати велосипедний рух серед дівчат та жінок міста завдяки проведенню велопараду. Проект має власну тематику і заздалегідь визначений маршрут.

Проекти-переможці будуть реалізовані протягом наступних трьох місяців, інформує прес-служба платформи «Тепле Місто».

Загалом на літню програму конкурсу подалося 26 проектів, у шорт-лист увійшли 10.

Максимальна сума ґрантової підтримки на один проект склала 20 тисяч гривень, а загальний бюджет хвилі  80 тисяч. Нагадаємо, що фонд ґрантової програми формується із внесків бізнес-партнерів платформи «Тепле Місто».

Оцінювання учасників проводила незалежна комісія. Спочатку експерти оцінювали проекти дистанційно, а вже у фінальному етапі команди мали змогу презентували свої ідеї у форматі живого спілкування.

У складі комісії були:

  • Юлія Ляхович  менеджер соціальних та комерційних проектів, маркетолог;
  • Віталій Соловій  експерт з сталого розвитку, економіки замкнених циклів та екологічних комунікацій, співзасновник Garbage31;
  • Наталія Федьків — виконавчий директор ГО "Івано-Франківський ІТ кластер", засновниця ГО "МО "Активна країна";
  • Люда Андреїв  архітектор, автор скверу "Первоцвіт", благоустрою міської лікарні та МАФів по вул. Шевченка;
  • Тарас Кобець  бізнес-аналітик у компанії SoftJourn, медіаексперт, SMM-аналітик, журналіст з 10-річним стажем, автор проекту-афіші Івано-Франківська IFCity;
  • Ігор Смаль  директор Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради, кандидат географічних наук.

Зазначимо, що склад комісії під кожну хвилю «Міських Ґрантів» є різним. До її складу входять активні мешканці, лідери думок, представники міської адміністрації та бізнесу, а також переможці попередніх хвиль ґрантової програми.

"Подаватися на наш конкурс можуть як мешканці міста, так і громадські організації та бюджетні установи,  розповідає операційний керівник платформи «Тепле Місто» Ярина Мельник.  Окрім фінансової підтримки, ми надаємо також організаційне сприяння та консультуємо учасників конкурсу на всіх етапах  від подачі до реалізації проектів. До того ж у рамках програми ми проводимо відкриті освітні активності для всіх охочих".

Наступна хвиля «Міських Ґрантів» стартує 20 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: