fbpx

Марцінків з депутатами встановили намет-"приймальню" біля озера – захищають ділянку від Бородайка. ФОТО

Суспільство 09:41, 27.12, 2018

Сьогодні на ділянці в районі вулиці ім. Романа Гурика та Південного бульвару біля озера міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків разом із депутатами міськради та Муніципальною вартою встановили намет, щоб не допустити до ділянки забудовника – підприємця Костянтина Бородайка.

"До мене звернулися депутати міської та обласної рад щодо встановлення тут громадської приймальні", – прокоментував Руслан Марцінків.

Марцінків додав, що палатку буде встановлено на довший час. Він звернувся до громадян, щоб приносили чай та канапки, адже біля палатки чергуватимуть депутати. 

Зазначимо, історія із цією земельною ділянкою триває з початку 2000-х років. А нещодавно міська рада змушена була відкласти затвердження нового генерального плану міста на невизначений термін через позов фірми "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Костянтина Бородайка. 

Суд зобов’язав Івано-Франківську міську раду усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою площею 4 га ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" та заборонив Івано-Франківській міській раді приймати рішення про затвердження змін до Генерального плану міста Івано-Франківська в частині, що стосується цієї території.

Сьогодні на місце з'явилися також представники "Розважально-відпочинкового центру "Гаразд" та наголосили, що влада перешкоджає виконанню рішення суду.

Міський голова Руслан Марцінків відмовився з ними говорити, бо "вони не з поліції".

"Ми бандитам місто не віддамо. Бандити тут керувати не будуть", – сказав мер. 

Керівник "Розважально-відпочинкового центру "Гаразд"  Юрій Іваночко зазначив, що виконує рішення суду, згідно з яким має бути відновлений паркан.

"У нас є всі документи, щоб паркан був відновлений. Інформація, що тут іде якась масова забудова, – неправдива. Нам цю ділянку дали під будівництво навчально-розважального центру. Сьогодні говорити про будівництво зарано. Йде відновлення паркана. Все буде робитися виключно в межах закону", – сказав Іваночко.

Від "Гаразду" пообіцяли публічно поінформувати громаду про початок будівництва. На встановленні паркану будуть наполягати.

Після перемовин представники забудовника поїхали з місця. А депутати вивісили графік прийому громадян, поставили звукову апаратуру та закликають приходити на прийоми.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: