fbpx

У Франківську боротимуться із затопленням вулиць і пішохідних переходів під час відлиги та дощів. ВІДЕО

Суспільство 13:40, 15.02, 2018

"Пішохідний перехід, який потребує переправи", – в соціальній мережі facebook висміюють наслідки лютневої відлиги, коли при таненні снігу буквально затопило одну з вулиць міста. Така ж картина спостерігалася в середмісті. Скарги мешканців почули в мерії. Чиновники запропонували локально вирішувати проблему.

У “Водоекотехпромі” кажуть, негода інколи стає індикатором тих місць, де потрібно облаштовувати додаткові дощоприймальні решітки. Невдовзі комунальники складуть перелік проблемних об’єктів, йдеться в сюжеті ТРК “Вежа”.

Івано-Франківськ перетворюється на маленьку Венецію чи не після кожного дощу. Калюжі води нерідко утворюються вздовж тротуарів та проїжджих частин. Фахівці пояснюють, міську каналізаційну систему проклали ще в 30-х роках. Відтак підземні мережі не витримують наявного навантаження, враховуючи чисельність населення та розширення інфраструктури. Після масштабного підтоплення цієї осені комунальники взялися за проектування додаткових колекторів.

В середмісті немає окремої дощоприймальної каналізації, стверджують у комунальному Департаменті. Всі опади стікають у загальну сплавну систему водовідведення. Саме це спричиняє затримання води на поверхні. Донедавна “дощівку” не враховували навіть під час реконструкції вулиць. Про каналізаційні мережі як обов’язкову частину дорожньої інфраструктури чиновники заговорили торік.

Однак і на щойно відремонтованих дорогах утворюються калюжі. Яскравий приклад цього – вулиця Тичини. В профільному департаменті нарікають на проектантів та підрядні організації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: