fbpx

У Франківську через акцію зоозахисників скасували виставку диких тварин. ФОТО

Суспільство 07:26, 29.03, 2019

Сьогодні в Івано-Франківську під стінами ТЦ "Велес" провели мирну акцію проти контактної виставки диких тварин.

На акцію прийшло усього кілька пікетувальниць із плакатами проти жорстокого поводження з тваринами.

Нагадаємо, від сьогодні у місті анонсували контактну виставку диких тварин, яка мала проходити до 28 квітня. Відвідувачам обіцяли показати єнотів, сурикатів, карликового оленя та кенгуру.

"Зібрались для того, щоб нагадати людям, що важливо захищати тварин. Ми проти будь-яких контактних зоопарків, тим паче з єнотами чи іншими дикими тваринами", – розповіла зоозахисниця Олена Біла.

Зоопарк мав приїхати до ТЦ "Велес". Однак, відколи активісти забили на сполох та анонсували протестну акцію, плани в ініціаторів зоовиставки змінились. Адже у Тернополі, звідки мусили перевезти тварин до Івано-Франківська, активісти разом із поліцією пікетували виставку. Виявилося, що у власників тварин були не в порядку документи. Спершу з неї зникли дикі тварини, для гостей залишили кроликів, шиншил та інших "домашніх" звірів. Доля інших тварин невідома.

"Цей приватний контактний зоопарк подорожує всією Україною, різними розважальними комплексами. На жаль, користується популярністю. Батьки люблять водити своїх дітей туди, щоб вони помацали диких тварин",  каже Олена Біла.

В Україні діють закони щодо жорстокого поводження із тваринами. Ще ряд нормативних актів очікують розгляду та затвердження.

В країні є вже кілька випадків, коли суд позбавив волі людей за жорстоке поводження з тваринами, однак це були резонансні випадки. А щодо пересувних цирків законодавство поки що не діє, адже багато людей не вважають це насиллям над тваринами. За словами активісток, закон має багато дірок і може трактуватися по-різному. Цим і користуються власники диких тварин і називають їх експлуатацію "шоу", а звірів – "артистами".

"Ці тварини в тісних, брудних клітках. Це жуть!" – зауважує зоозахисниця Наталія Никонорова.

Як писав КУРС, Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним та нечинним пункт "Правил благоустрою міста Івано-Франківська", який забороняв у місті пересувні цирки з тваринами. 

В Івано-Франківську двічі проводили марші за права тварин. Їх підтримали сотні людей. Раніше було кілька акцій проти цирків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: