fbpx

У Франківську пройшов марш за права тварин: люди вийшли з собаками, котами і щурами. ФОТО

Суспільство 12:51, 30.09, 2018

Всеукраїнський марш за права тварин одночасно стартував у 20 містах України. В Івано-Франківську учасники з тваринами зібралися біля пам'ятника Іванові Франку й рушили на Вічевий майдан.

Організатори маршу кажуть, що хочуть об'єднати мешканців міста навколо гуманістичних цінностей та актуалізувати питання захисту тварин. 

"Прийшов час припинити знущання над тваринами. Свій крок гуманності має зробити Україна, Івано-Франківськ і кожен та кожна з нас. Разом врятуємо тварин від болю та страждань", – повідомляють організатори. 

Майже сотня франківців вийшли на марш. Більшість – з собаками, але були й з котами і навіть щурами. Люди пройшли по "стометрівці", скандуючи "Франківськ за права тварин!". 

"Минулого року в Україні проводили перший марш, відбувся він у 8 містах. Цього року марш відбувається уже в 20 містах. За рік ми змогли домогтися заборони використання диких тварин у цирках на території міста. Ми вийшли проти використання диких тварин у цирку, проти вбивства безпритульних тварин, проти виробів з хутра, за створення зоополіції", – розповіла учасниця маршу і волонтерка Олена Біла.

"Я люблю тварин, у нас їх кілька. Я за створення зоополіції. Має бути жорстке покарання за жорстоке поводження з тваринами. Люди мають розуміти, що прийдеться відповідати. Зараз по закону є відповідальність, але по факту нікого не притягають", – каже учасниця маршу Анна. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: