fbpx

У Франківську чергова гуртожитку добилася виплати за понаднормову роботу

Суспільство 08:21, 18.12, 2018

Івано-Франківський окружний адміністративний суд зобов’язав Івано-Франківський професійний політехнічний ліцей сплатити майже 40 тисяч гривень штрафу за порушення трудового законодавства.

У липні цього року чергова гуртожитку Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею звернулась до обласного управління Держпраці і поскаржилася на порушеннями відносно неї законодавства про працю в частині невиплати належних їй коштів.

Після перевірки управління Держпраці зобов'язало керівництво ліцею доплатити жінці понаднормову роботу та стягнути із закладу 37 230 грн штрафу. 

Навчальний заклад виплатив компенсацію черговій гуртожитку за понаднормову роботу, а штраф оскаржив у суді.

Позовні вимоги представники ліцею мотивували тим, що головний інспектор Держпраці поверхнево провів перевірку, а в постанові неправильно зазначив юридичну адресу і код ЄДРПОУ навчального закладу.

Представники управління Держпраці пояснили, до в тексті постанови про накладення штрафу допустили помилку внаслідок механічного набору тексту. Всі недоліки усунули та відправили позивачу дублікат постанови.

Суд встановив, що професійний політехнічний ліцей після інспекційної перевірки виплатив черговій гуртожитку зарплату за понаднормову роботу, тобто усунув порушення.

"При цьому суд констатує, що відповідно до п. 29 Порядку № 295 заходи з притягнення об’єкта відвідування та його посадових осіб до відповідальності за недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці вживаються незалежно від факту усунення виявлених порушень у ході інспекційного відвідування або невиїзного інспектування", – йдеться в рішенні суду.

Тобто Івано-Франківському професійному політехнічному ліцею штраф таки доведеться сплатити.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному суді.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: