fbpx

У Франківську ювілей Бандери перетворили на партійний захід. ФОТО

Суспільство 18:23, 01.01, 2019

Міська влада Івано-Франківська використала святкування 110-ї річниці провідника ОУН-УПА Степана Бандери для політичного піару "Свободи".

КУРС писав, що цьогоріч святкування дня народження Степана Бандери 1 січня офіційно стало державним святом. 

В Івано-Франківську міськвиконком видав розпорядження про відзначення 110-ї річниці Степана Бандери за участі “громадськості краю”. Зокрема, передбачив фінансування заходів з міського бюджету в розмірі 36,5 тис. грн. А також забезпечення комунальним автотранспортом для поїздки у село Старий Угринів Калуського району до музею Степана Бандери.

Натомість всі заходи, зокрема урочисту ходу та віче, міська влада Франківська провела під прапорами партії “Свобода” – до неї належить теперішній мер Руслан Марцінків та більшість у міській раді. 

1

На урочистості до Франківська прибув і очільник цієї політичної сили, головний свободівець України Олег Тягнибок. 

2

Мер-свободівець Руслан Марцінків, голова ВО “Свобода” Олег Тягнибок та голова обласної організації партії “Свобода” Михайло Королик очолювали у Франківську святкову колону і загалом все дійство.

3

“Традиційно в перший день нового року ми вшановуємо провідника української нації – Степана Бандеру. Сьогодні, в день його народження, разом з Олег Тягнибок та франківцями пройшлися традиційною ходою вулицями міста, яка завершилася на Європейській площі вічем біля пам‘ятника Провіднику.

Івано-Франківськ – серце бандерівського краю. Ми є послідовниками тих, хто боровся за Українську Державу. Й всі ми знаємо, що ця боротьба ще не завершена”, – прокоментував фото у мережі Руслан Марцінків.

В Старому Угринові до однопартійців з прапорами приєднався і голова обласної ради, “свободівець” Олександр Сич. Стилістика тамтешніх урочистостей також була “свободівською”.

4

З одного боку, така ситуація в Івано-Франківську повторюється щороку – “свободівці” використовують важливі дати для власного політичного піару коштом  бюджету.
5
З іншого боку, виглядає на те, що решта політичних сил змирилися, що імена провідника ОУН-УПА та героїв Визвольних змагань “приватизувала” партія “Свобода”.

Фото – прес-служба міського голови Івано-Франківська та ФБ. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: