fbpx

У Франківську Держархбудінспекція "узаконила" скандальну забудову на Пасічній, 63

Суспільство 15:16, 20.01, 2016

Управління Держархбудінспекції в Івано-Франківській області узаконило будівництво багатоповерхівки на вулиці Пасічна, 63 в Івано-Франківську.

Багатоповерхівка на Пасічній, як писав КУРС, виросла в районі садибної забудови за рік.

На звернення мешканців мікрорайону, які борються з незаконним будівництвом, ДАБІ 9 червня 2015 року скасувала декларацію на початок будівельних робіт. Попри це, будівництво багатоповерхівки продовжувалося, а працівники інспекції годували мешканців Пасічної обіцянками оскаржити незаконну забудову у суді.

Журналіст КУРСу звернувся з інформаційними запитами до ДАБІ та міської влади з проханням пояснити, на підставі якої дозвільної документації здійснюється будівництво. Адже у компанії ТЕНКО, банер якої висить на новобудові, пояснили, що майже всі квартири у багатоповерхівці вже продані.

Інформаційний запит управління ДАБІ проігнорувало, однак на сайті існпекції є два документи – у вересні 2015 року інспекція ДАБІ поновила декларацію про початок будівельних робіт, а в листопаді вже видала декларацію про готовність об'єкта до експлуатації.

12

Судячи з декларації, будинок зводила компанія ТОВ "Контиліум". Однак у виконкомі Івано-Франківська кажуть, що без дозвільних документів. Зокрема, управління земельних відносин повідомило, що з приватним підприємцем Євгеном Ідзьо укладений договір оренди, який дійсний до 2017 року.

3

У департаменті містобудування та архітектури повідомили, що рішенням виконкому від 21.10.2003 року Ідзьо отримав дозвіл на будівництво торгового закладу з житловим приміщенням на вулиці Пасічній, 63.

Після того 21.02.2005 року управління містобудування та архітектури видало архітектурно-планувальне завдання на розробку проекту торгового закладу на 1-2 поверхи. 20.02.2007 року виконком дозволив будівництво торгового закладу площею 95,91 м кв. з житловими приміщеннями.

При цьому у департаменті запевняють, що не видавали підприємцю містобудівні умови та обмеження, а територія, на якій ведеться будівництво, призначена для садибної житлової забудови.

4

"Декларація, видана без містобудівних умов і обмежень, має бути скасована", – переконує адвокат Володимир Бандура.

Мешканцям Пасічної, які скаржаться на сусідство з багатоповерхівкою, чиновники з ДАБІ з дня на день обіцяють оскаржити незаконну забудову у суді. Водночас замовчують, що самі ж її вже "узаконили".

Нагадаємо, це не перший випадок, коли ДАБІ "узаконює" забудову після її завершення. Нагадаємо, що 24 грудня 2015 року ДАБІ поновила декларацію про початок будівельних робіт на вулиці Гімназійній, а вже за п’ять днів  видала декларацію про готовність об'єкта до експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: