fbpx

У Франківську до Великодня впорядкують цвинтарі

Суспільство 13:39, 07.04, 2016

До Великодніх свят в Івано-Франківську планують впорядкувати діюче і закриті кладовища, меморіальні комплекси та меморіальний сквер.

Про це повідомив директор Міської ритуальної служби Роман Микула, інформує КУРС з посиланням на "Західний кур'єр".

Зокрема, на кладовищі у Чукалівці заасфальтують 30 тисяч квадратних метрів доріжок, встановлять 20 нових сміттєвих контейнерів, 5 великих ємностей для води.

У меморіальному сквері на вулиці Бандери уже відновили і пофарбували огорожу, встановили таблички на могилах вояків УГА, а також впорядкували територію під майбутній пам'ятний комплекс воїнам АТО. Однак останнє захоронення до цього комплексу не входить, тому з цього питання потрібно ухвалити якесь рішення, і проектант комплексу пам'ятників воїнам АТО просить зустрічі з міським головою, щоб узгодити деталі.

До Дня Перемоги планують відремонтувати аварійну стелу на меморіальному кладовищі на вулиці Лепкого. За словами Романа Микули, уже є підрядник, який зголосився провести її ремонт і найближчим часом приступить до роботи. Аварійні гранітні плити зі стели демонтують, а натомість встановлять фасадну плитку, яка, за висловлюванням Микули, "буде гарно виглядати".

Найбільше занепокоєння у керівника Міської ритуальної служби викликає стан закритого кладовища єврейської громади на вулиці Ленкавського. Його територією протікає річка Млинівка. Коли вона розливається, то затоплює все навкруги і вже зруйнувала паркан та підмиває могили

"Я запрошував громадські організації і єврейську громаду на толоку, але ніхто не відгукнувся. Думаю, ми самі впораємося. Але, згідно із законом, могили – це приватна власність і доглядати за ними мають власники, а це єврейська община",  наголосив Роман Микула.

Перший заступник міського голови та депутат облради Микола Вітенко зазначив, що знає про цю проблему та поінформував, що для вирішення питання з Млинівкою звертався до облдержадміністрації, щоб виділила на це кошти з екологічного фонду, але отримав відмову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: