fbpx

Дует Synchrodogs вперше за 9 років презентує персональну виставку в Україні. ФОТО

Стиль життя 20:27, 27.09, 2018

Навіть травма ноги Тані Щеглової не завадила відкриттю виставки в "Асортиментній кімнаті" в Івано-Франківську – на милицях та у вечірній сукні вона з'явилася до гостей. Роман Новен весь час підтримував свою половинку. Дует Synchrodogs вперше за 9 років в Україні презентував персональну виставку “Slightly Altered / Видозмінені”.

Працюючи над проектом "Видозмінені", дует Synchrodogs відправився в одномісячну подорож по Карпатських горах, щоб дізнатися, наскільки далеко людям вдалося вторгнутися на початково дикі території. Сьогодні результати подорожі презентують в "Асортиментній кімнаті" інноваційного простору "Промприлад.Реновація".

Протягом місяця подорожі мистецькому дуету довелося зіткнутися з багатьма суперечливими ситуаціями: дізнатися про те, як щотижня місцеві жителі незаконно спилюють тисячі дерев з метою заробітку; побачити опудала тварин у кожному гірському ресторані, готелі або будинку і при цьому так і не зустріти принаймні одну живу тварину в лісі; гасити вогонь у гірській долині, після того як хтось безвідповідально залишив багаття, сподіваючись, що воно догорить самостійно. Опинившись свідками цих та інших вторгнень у природу, Synchrodogs почали мистецьку рефлексію на тему того, як ми протягом цілого життя змінюємо своє середовище, а воно, в свою чергу, змінює нас.

"Це є абстрактна рефлексія. У сучасному мистецтві вона якраз є дуже цінною, тому що ці роботи можна подивитись і задуматись. Якщо відповідь виникає одразу – це зазвичай просте мистецтво. Тут ми бачимо, наскільки ландшафти стають видозміненими через пластик, скло – це натякає на те, як люди смітять у лісах, в горах, – ділиться кураторка "Асортиментної кімнати" Аня Потьомкіна. – Ми можемо змінювати навколишнє середовище, але ми маємо пам'ятати, що і середовище змінює нас".

1

Проект, як абстрактна рефлексія на експлуатацію природи людиною, є також візуальним меседжем про важливість освіти – не тієї, що надає чисельну або словесну грамотність, а тієї, що вчить нас цінувати природу та проживати життя з усвідомленням, відповідальністю і турботою.

Люди завжди формували своє природне оточення. Але чи існує межа ресурсів, які Земля дозволить нам використовувати? "Видозмінені"  це відображення того, наскільки ми переплетені з природою: змінюючи середовище, ми змінюємо себе. Цей проект про взаємозалежність людей і природи та про те, як змінюється вигляд Землі внаслідок наших втручань у екологічні процеси.

Виставку можна побачити до 14 жовтня з 10:00 до 19:00.

Довідково:

Synchrodogs – це фотодует родом з Івано-Франківська та Луцька, який попри затребуваність та популярність за кордоном не часто можна побачити в українському виставковому просторі. 
Працюючи у двох напрямках – fashion та сучасне мистецтво – Таня Щеглова та Роман Новен сформували свій власний характерний стиль, якісно витриманий та досі не вичерпаний протягом багатьох років. Їхні роботи можна побачити в New York magazine, Dazed and Confused, The Wall Street Journal, Vogue, Esquire – і це далеко не повний список.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: