fbpx

У Франківську хірург з Франції провів операції, які дозволяють вилікуватися від безпліддя. ВІДЕО

Здоров'я 13:46, 08.09, 2018

Шанс стати матір'ю. У Франківську відомий хірург з Франції Реваз Бочоришвілі провів операції, які дозволяють вилікуватися від безпліддя.

Вони відбулися на базі Прикарпатського центру репродукції людини, а весь процес транслювався у конференц-залі. Тож лікарі мали нагоду не лише стежити за перебігом, а й поставити питання хірургу, йдеться у сюжеті "Каналу 402".

Реваз Бочоришвілі відзначає, що операції складні, втім збільшують ймовірність того, що пацієнтки таки завагітніють.

"Ці пацієнтки бажають завагітніти. Коли є таке бажання, все завжди складно і треба намагатися все максимально зберегти, відновити, нічого не пошкодити і не зробити ситуацію ще гіршою. Тому операції складні. Завданням операцій було покращити фертильність цих пацієнток  це було головним. Мені здається, що все, що ми зробили,  на благо їм і в них будуть і вагітності, і діти",  зазначив Реваз Бочоришвілі.

Хірург працював із сучасним обладнанням, яке нещодавно з'явилося у Центрі репродукції. Каже, що таке ж встановлене у його операційній у Франції. Тонкощі роботи з новою апаратурою опановували не лише франківські медики, а й фахівці з усіх куточків України. Лікарі зазначають, що потреба у таких операціях постійно зростає.

За словами головного лікаря Прикарпатського центру репродукції людини Ігоря Головчака, до медзакладу щороку звертається близько 3 тисяч подружніх пар та хірурги проводять близько 600 операцій. Щороку відсоток подружніх пар, які не можуть самостійно завагітніти, зростає.

Впродовж двох днів в Івано-Франківську Реваз Бочоришвілі провів шість операцій та прочитав низку лекцій для лікарів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: