fbpx

В Івано-Франківську хочуть збільшити тариф на паркування до 10 гривень за годину

Суспільство 14:32, 05.02, 2018

Планується, що вартість години паркування зросте з 6 до 10 гривень. Абонемент на день коштуватиме 56 гривень, а місячний обійдеться у 1030 гривень.

В Івано-Франківську відбулися громадські обговорення проекту рішення виконавчого комітету міської ради "Про тарифи на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів".

Заступник начальника управління транспорту і зв'язку Андрій Гіглюк зазначив, що з нового тарифу виключено інвестиційну складову. 

"Це пов'язано з тим, що місто мало інвестувати у встановлення паркоматів та відповідного обладнання на всіх майданчиках. Однак через те, що мало громадян сплачують за паркування у паркоматах, ця інвестиційна складова була виключена", – сказав Гіглюк.

Представник ПП "Яко-ІФ" Олександр Ярощук, який має майданчики в ІІ паркувальній зоні, розповів, що в паркоматах самостійно оплачують послугу лише 1.5-2% водіїв. Саме тому на кожен майданчик потрібно наймати паркувальника. 

Підприємець пояснює, що підвищення тарифу зумовлене підвищенням мінімальної заробітної плати паркувальників і відповідно зростанням паркувального збору. 

Він зазначив, що вартість одного паркомата 3,3-5,5 тисяч доларів. Крім того, їх постійно пошкоджують, а ремонт дороговартісний. 

До речі, протягом минулого року жодного водія не оштрафували за несплату за паркування, втрати від несплати за парковку недобросовісними водіями сягають 43%.

За словами Гіглюка, надходження до бюджету від паркувальних майданчиків за минулий рік склали: 400 тис. грн – ІІ паркувальна зона; 300 тис. грн – ІІІ паркувальна зона. З новим тарифом збільшення надходжень до міського бюджету планується на 15-20%. Гіглюк також зауважив, що парковок у місті не вистачає і водії паркуються у дворах. Сьогодні розглядається можливість облаштування парковки на 60 паркувальних місць позаду міськради.

В Управлінні транспорту і зв’язку Івано-Франківської міської ради наголошують, що основною метою підняття тарифів є впорядкування вуличного паркування в центральній частині міста, покращення транспортної ситуації в місті, забезпечення найбільш гармонійного використання громадського простору в інтересах усіх мешканців міста.

Проектом рішення пропонується збільшити тариф за паркування одного транспортного засобу на майданчиках для платного паркування (крім першої паркувальної зони) з 6 до 10 грн. Вартість абонементу на день зросте з 34 до 56 гривень, на місяць – з 618 до 1030 гривень.

При цьому тариф для учасників АТО (за наявності посвідчення) залишиться без змін і складатиме 3 грн за годину, 17 грн – за день чи 309 грн за місяць.

Тарифи на першу паркувальну зону також залишаться без змін.

1

Пропозиції від громадськості приймають до 25 лютого 2018 року в Управлінні транспорту та зв’язку (вул. Грушевського, 21, тел. 55-19-13, 55-19-90), а також електронною поштою – if_transport@ukr.net.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: