fbpx

Франківська компанія, яка хоче забудувати міське озеро, зупинила прийняття генплану

Суспільство 17:46, 24.10, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що міська рада відкладає затвердження нового генерального плану міста на невизначений термін через позов фірми "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" Костянтина Бородайка.

"В догоду підприємцям, які хочуть забудовувати міське озеро, затвердження генерального плану міста призупинено рішенням суду. Адже новим генпланом тут передбачалася зелена зона, а "Гаразд-Україна" хочуть забудувати цю ділянку.
Дехто думає, що, заблокувавши генеральний план, далі буде подавати на сесію міськради сумнівні будівельні рішення. Але можете бути певні, що до з‘ясування юридичної сторони цього питання та до рішення касаційного суду генплан ми затверджувати не будемо. Тому ми прийняли рішення перенести сесію міськради, яка мала відбутися вже 26 жовтня, на невизначений термін",  йдеться на сторінці Руслана Марцінківа у Фейсбуці.

Постанову, про яку говорить Марцінків, Львівський апеляційний суд прийняв ще 24 вересня. Суд зобов’язав Івано-Франківську міську раду усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою площею 4 га ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" та заборонив Івано-Франківській міській раді приймати рішення про затвердження змін до Генерального плану міста Івано-Франківська в частині, що стосується цієї території.

На виконання рішення суду управління земельних відносин підготувало відповідний проект рішення, оприлюднений на сайті міської ради ще 28 вересня.

У проекті рішення "Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань" 65-м пунктом прописали:

"Усунути перешкоди Товариству з обмеженою відповідальністю "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" в користуванні земельною ділянкою площею 4.0 га по Південному бульвару в м. Івано-Франківську згідно з умовами договору оренди землі № 79 від 14.03.2011 року за цільовим призначенням та внести зміни до Генерального плану міста Івано-Франківська (постанова Львівського апеляційного господарського суду від 07.12.2015 року по справі 909/480/15, постанова про відкриття виконавчого провадження № 56918127 від 03.08.2018 року). Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини міської ради забезпечити внесення відповідних змін в проект "Внесення змін до генерального плану м. Івано-Франківська".

Тобто підлеглі Марцінківа знали про рішення суду ще місяць тому та підготувалися до його виконання.

8 жовтня міська рада подала касаційну скаргу на постанову Львівського апеляційного суду. Верховний Суд прийняв її до розгляду та зобов’язав учасників справи до 5 листопада подати на неї відзиви.

Зазначимо, що, окрім затвердження генплану, сесія міської ради мала розглянути більше півсотні рішень. Востаннє депутати збиралися на сесію ще у липні цього року.

Нагадаємо, на засіданні містобудівної ради при Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини виконкому Івано-Франківська архітектори виступили з суттєвими зауваженнями до коригування генерального плану міста.

Перед тим франківські активісти зареєстрували пропозиції до генплану міста  серед іншого просять категорично заборонити хаотичну забудову на невеликих ділянках в зоні існуючої садибної забудови чи ущільнення існуючих зон багатоквартирної забудови.

Також КУРС писав, що Спілка архітекторів підготувала відкритого листа до мера Франківська з приводу коригування до Генплану, в якому просила не затверджувати змін через низьку якість кінцевого проекту.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!  

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: