fbpx

У Франківську матері вимагають від Марцінківа заборонити побори в дитсадках

Суспільство 15:00, 17.02, 2017

Учасниці ГО "Мами Прикарпаття" зустрілися з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим та передали йому вимоги стосовно фінансування дошкільних закладів та поширеної в міських ДНЗ практики поборів.

Активістки ГО "Мами Прикарпаття" і міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків обговорили ситуацію в міських ДНЗ. 

Матері нарікають, що у франківських дитсадках практика поборів стала нормою. "Якщо суми будуть зростати, ми звернемося в правоохоронні органи", – зазначила голова ГО Мар'яна Вершиніна. Жінки вимагають скасувати примусові побори в дитсадках. 

За її словами, сьогодні батьки платять за харчування, мийні засоби, здають фіксовані благодійні внески. При цьому прозорої звітності про використання коштів адміністрація садків, як правило, не надає. Матері вимагають, щоб мерія зобов'язала дирекції садків звітувати перед батьками за зібрані кошти. Загалом, батьки не проти допомагати ДНЗ, якщо кошти будуть використовуватись ефектитвно і прозоро. 

Торкнулися батьки і проблеми незадовільного харчування у садках, яка особливо гостро постає у перші місяці року. "Моя дитина, 5 років доні, голодна після вечері, є питання до якості продуктів", – сказала Ірина Шуваринська. Наагадаємо, чимало франківських матерів цього місяця скаржаться на жахливу якість дитячого харчування у садках – у меню немає м'яса, риби, дітям тижнями пропонують пісні крупи і макарони

Керівник дошкільного напрямку департаменту освіти міста Наталія Микула запевнила матерів, що цього року ситуація таки зміниться: у бюджеті закладено достатньо коштів на господарські потреби садків. Втім, батьки стверджують, що з них продовжують збирати внески. Наталія Микула назвала це "постсиндромом" і запросила батьків на нараду з директорами садків 23 лютого і пообіцяла, що до 1 травня жодних грошей ні у садках, ні школах Франківська з батьків збирати не будуть. "Якщо кошти збирають, то батьки можуть відмовляти і повідомляти управління освіти", – сказала Микула. 

Руслан Марцінків погодився з вимогами матерів щодо прозорості використання коштів: у дитсадках встановлять інформаційні стенди з усіма розписаними витратами. Міський голова також поскаржився на директорів садків і шкіл. "Ми можемо дати кошти… Керівники закладів освіти не хочуть освоювати кошти. В той час, коли медицина чекає кожної копійки, освіта каже, що не готова", – сказав Марцінків. 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: