fbpx

У Франківську на конкурс з пасажирських перевезень подалися 8 підприємств

Суспільство 11:36, 06.10, 2015

Учасники подали 23 пропозиції.

Сьогодні створена рішенням міськвиконкому конкурсна комісія відкрила конверти з пропозиціями від транспортних підприємств, які готові надавати послугу пасажирських перевезень у місті. 

1

Голова комісії Руслан Гайда повідомив, що переможці в 14 лотах будуть оголошені 20 жовтня.

"Відкриті нові умови конкурсу – це плюс. Новації бралися з досвіду польського міста Жешув, мали на меті зробити більш оптимальну маршрутну мережу. Умови не є обтяжливими  запустити великогабаритні автобуси і запустити автобуси з низькими підлогами. Треба інвестувати, ми готові, інших нема варіантів. За кордоном оновлювати рухомий склад треба щоп'ять років, а у нас одним автобусом хочуть два терміни відпрацювати. Ми претендуємо на три лоти, даємо 45 одиниць транспорту",  прокоментував умови конкрусу для КУРСу представник компанії "Турист ІФ" Олег Парипа.

За словами Руслана Гайди, вимоги конкурсу прописані так, щоб перевізники, які виграють лоти, повністю задовольнили потреби міста в якісних пасажирських перевезеннях. 

"Умови нові – оновлення рухомого складу, великогабаритні автобуси, наявність медпрацівників, автобуси з викидами не менше Євро 3, автобуси з умовами перевезення пасажирів з обмеженими можливостями. Все разом  аби розвантажити місто від транспорту. Паралельно працюємо над нарощенням парку комунального транспорту  тролейбусів", – зазначив Гайда.

Він наголосив, що сьогодні відбувся не сам конкурс, а лише відкриття пропозицій. Далі комісія разом з ДАІ та транспортною інспекцію протягом 10 днів перевірятимуть подані учасниками документи.

Нагадаємо, всі виставлені на конкурс маршрути нові, оскільки сформовані під нову транс­портну мережу, яка має запрацювати в місті. Вона передбачає, що у Франківську буде 23 маршрути, замість теперішніх 47, а на них будуть курсувати 157 малих автобусів – нині ж їх 263.

Разом з тим мають з’явитися 37 великогабаритних автобусів на 90 місць, їздитимуть вони на найбільш популярних маршрутах. Якщо перевізник не має таких автобусів, в умовах прописано, що він може виграти цей лот і з малими автобусами, але протягом року має їх замінити на великі. Інакше буде проведено новий конкурс.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: