fbpx

У Франківську на небезпечному перехресті облаштовують мале дорожнє кільце. ФОТО

Суспільство 12:55, 03.11, 2016

Розпочалося облаштування кільцевої розв’язки на перетині вулиць Деповська – Миру – Хоткевича. Наразі тривають роботи з облаштування бордюрної лінії.

Згодом площину кільця викладуть бруківкою й вона залишиться проїзною на випадок непередбачуваних обставин, інформує прес-служба МВК.

Слід зазначити, що для Івано-Франківська це перший досвід влаштування кільця малого радіусу (в цьому випадку 7 метрів).

За словами начальника відділу інфраструктурної політики департаменту ЖКГ Назара Рогіва, раніше облаштування таких архітектурних форм було неможливим, адже це було заборонено будівельними нормами. Та з 1 липня ситуація змінилася й тепер такі кільця рекомендують облаштувати на проблемних перехрестях міста.

"Малі кільця – це європейська практика. Вони дозволяють спростити рух на складних перехрестях. Будемо працювати над тим, щоб такі кільця були на усіх перехрестях Івано-Франківська, як це є у містах Європи. Крок за кроком робимо наше місто безпечнішим", – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Вже цього року ще одне кільце малого радіусу з’явиться на перехресті вулиць Володимира Великого – Південний бульвар. Також заплановано декілька об’єктів на наступний рік – облаштування розв’язки Південний бульвар – Бельведерська та Мазепи – Гурика.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: