fbpx

У Франківську на "Пасічній" незабаром відкриють дитячий садок

Суспільство 21:15, 05.04, 2016

На завершальній стадії перебуває будівництво ДНЗ № 35 "Вишиванка" у мікрорайоні Пасічна. Стан робіт з підготовки приміщення 4 квітня перевірив міський голова Руслан Марцінків.

Зовнішнє та внутрішнє оздоблювання завершено. Садок частково вмебльований і паралельно щодня надходить нове обладнання для повної комплектації груп. Закуплена техніка для пральні: 2 професійні пральні машини і сушка. Цього тижня отримають матраци, ковдри, покривала, подушки і постільну білизну для дитячих ліжечок, повідомляє прес-служба МВК.

На подвір’ї садка встановлено сучасні гральні майданчики: гірки, шведські стінки, пісочниці, альтанки. Також здійснено озеленення території квітами, кущами і деревами. Як розповідає завідувачка садком Наталя Кучеренко, для дітей передбачено і маленькі ділянки для вирощування овочів. "Малюкам цікаво буде спостерігати, як росте та чи інша рослина. Потім разом збиратимемо сезонний урожай для своїх обідів. Це гарна закордонна практика, яку ми вирішили впровадити і тут", – зазначає завідуюча.

Садок збудовано з дотриманням сучасних систем енергозбереження та з використанням екологічно чистих матеріалів. За проектом "Вишиванка" розрахована на 190 місць. Це 2 ясельні та 8 дошкільних груп. Укомплектовано заклад буде за новітніми нормами, але, зі слів директора департаменту освіти і науки Ігоря Смаля, у цьому напрямі потрібно дещо доопрацювати.

"Проект було складено близько 10 років тому. Звісно, його довелось трансформувати, але залишились певні нюанси. Наприклад, не передбачено доступу до інтернету або заплановано лише 2 пісочниці, а їх потрібно ще хоча б 8. Тому над цим ще попрацюємо, додамо у план",  коментує Ігор Смаль.

Протягом перевірки міський голова провів додаткову нараду з керівниками підрозділів, відповідальними за будівництво садка, та представником підрядної організації. Виокремили проблемні моменти, на які варто звернути особливу увагу.

"Будемо активно працювати, аби завершити роботи, як планувалось. Я особисто тримаю на контролі це будівництво, проводжу заплановані і незаплановані перевірки. Думаю, покажемо гарний результат, адже звести повністю новий садок менш ніж за 2 роки і справді задача не з простих. Заклад відкриємо до Дня міста 5 травня, тому усіх мешканців хочу запросити на справді гарне свято не лише для мікрорайону, але й усього міста. З 5 травня відкриємо й електронну чергу у "Вишиванку", аби з 1 вересня садок повноцінно запрацював",  підсумував Руслан Марцінків.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: