fbpx

У Франківську на "стометрівці" з’являться різдвяні "павучки". ФОТО

Культура 16:23, 14.12, 2015

В рамках загальноміського культурологічного проекту "Наше Різдво. Від Романа до Йордана" в Івано-Франківську відбувся майстер-клас з виготовлення різдвяного "павучка".

Участь у майстер-класі взяли керівники гуртків декоративно-ужиткового мистецтва навчальних закладів міста. Вони продовжать з 15 до 25 грудня проводити заняття в майстернях різдвяного "павучка" для учнів в своїх навчальних закладах.

"Дуже важливо, щоб наші традиції зберігалися. Різдвяний "павучок" є доброю галицькою традицією, коли наші діти разом з мамою сиділи і складали як мінімум з 30 елементів різдвяного "павучка", що підвішувався до сволока, до люстри та уособлював різдвяну зірку та Різдво Ісуса Христа", – розповіла Світлана Уварова, заступник начальника управління освіти і науки Івано-Франківської міської ради.

Майстер-клас провела викладач Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Ольга Мельник. Під її керівництвом "павучка" робили із сучасних та доступних елементів. В основі виробу – пластикові трубочки.

"Зазвичай традиційних "павуків" складали із соломи та в’язали традиційними нитками. Прикрашали їх різними матеріалами, відповідно до періоду свят. Сьогодні ми працюємо із синтетичними матеріалами",  зазначила Ольга Мельник.

25 грудня о 14 годині на "стометрівці" відбудеться відкриття виставки різдвяних "павучків", виконаних учнями навчальних закладів міста. "Павучків" повісять на дерева. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: