fbpx

У Франківську обговорюють вартість проїзду – перевізники хочуть 4 гривні

Суспільство 17:23, 16.03, 2015

В Івано-Франківську почалося громадське обговорення вартості проїзду в громадському транспорті. Перевізники вимагають підняти тариф до 4 грн, громадськість нагадує про невиконані обіцянки підприємців.

Заступник начальника департаменту комунального господарства Ігор Сенчук повідомив, що, згідно з розрахунками перевізників, на окремих маршрутах витрати на перевезення пасажира сягають вже 6 грн. Економічно обґрунтований тариф сьогодні, кажуть підприємці, 4 грн. 

1

Громадські активісти нагадали про попередні обіцянки перевізників  обладнати автобуси GPS і запровадити облік пасажирів.

"Наразі джіпіесів взагалі немає, одна – як експериментальний приклад. Обліку пасажирів не налагоджено. Квитки – це фікція, в усіх один і той самий номер і серія",  зазначив громадський активіст Денис Квасов.

Його підтримав Володимир Кушніренко, який поцікавився у підприємців, чому в їхніх розрахунках суттєво різниться вартість кілометра пробігу на різних маршрутах. Перевізники цього пояснити не змогли. 

"Та ви всі злодії",  не стримався якийсь мешканець, що прийшов на слухання.

Ігор Сенчук відповів активістам, що його департамент не зміг зобов'язати перевізників виконати ппопередні зобов'язання, оскільки ті працюють на конкурсних умовах, прийнятих ще 5 років тому, і в них не прописане встановлення GPS-трекерів. 

За словами підприємця Олега Стахіва, сьогодні перевізники у збитках.

"Точка рентабельності 300 гривень з маршруту. Ми зараз отримуємо 200. У вихідні докладаю, щоби утримати за собою маршрут, – каже підприємець.  Ми зібралися тут, щоби домовитися і щоби перевізники взагалі виїхали завтра. Бо можуть і не виїхати". 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: