fbpx

У Франківську склали протокол на організаторів акції з російськими "миротворцями" – за порушення правил благоустрою

Політика 17:15, 16.08, 2016

Акція "Спільна кухня", яку провели у Франківську переселенці з Донбасу та активісти російського Миротворчого громадського руху, завершилася штрафом для організаторів за порушення правил благоустрою.

Як повідомляв КУРС, в Івано-Франківську на "діалогову акцію" "Спільна кухня", яку ініціювала громадська організація переселенців з Донбасу "СТАН", прибули активісти-миротворці з Росії. Декларована мета акції – шукати спілкування і пошук "порозуміння між людьми з регіонів, що знаходяться в стані війни". Запрошені росіяни, за словами організаторів, намагаються в умовах путінського режиму розповідати в самій Росії правду про війну на Донбасі і протистояти державній пропаганді. 

"Багато росіян занепокоєні сприйняттям Росії у світі як агресора. Це дійсно так, але все це робить влада. Ми не хочемо, щоб нас, простих громадян, асоціювали з владою. Ми не підтримуємо Путіна і вважаємо, що Росія – це не Путін! Хочемо показати, що у нас є люди, які не хочуть війни та втручання в справи України. І про це дуже важливо говорити з самими українцями",  зазначила Олександра Пінтєліна з Ленінградської області.

До Франківська росіяни привезли суничне варення. На площі біля Меморіалу жертвам війни встановили стіл  пригощали і запрошували до розмови всіх охочих. 

1

Гості найбільше хочуть побачити на Галичині пам'ятник Степану Бандері, меморіальний сквер з могилами полеглих Героїв України та інші історичні пам'ятки міста.

Втім, акція з росіянами викликала певні сумніви в мерії. Міський голова Руслан Марцінків вранці на оперативній нараді застеріг від провокацій. У відповідь активісти звинуватили мерію в "інформаційному тиску" й запросили на акцію Руслана Марцінківа. Але мер проігнорував запрошення.

Акція викликала інтерес в людей у камуфляжах. Вони осторонь спостерігали за акцією. Підтягнулися зо два десятки патрульних і поліцейських. Присутні були начальник патрульні поліції Дмитро Міхалець і заступник начальника Нацполіції в області Василь Віконський.

На місце прибули працівники муніципальної інспекції з благоустрою. Вони вимагали в організатора акції голови правління Молодіжної організації "СТАН" Ярослава Мінкіна дозвіл на проведення акції. Організатор запевнив, що дозвільні документи є і влада була попереджена про проведення акції у визначений законом термін. Однак у муніципального інспектора Валерія Протаса виникли запитання до встановлення МАФа  стола, за яким учасники акції могли спілкуватися. У посадовій інструкції не знайшлося відповідного положення, у якому би вказувалося, що стіл є малою архітектурною формою.

Поки велися переговори між організаторами акції та представниками муніципальної інспекції, учасники перенесли стіл на кілька метрів в сторону. Потім учасники акції заспівали пісню.

Після цього муніципальна інспекція висловила претензію до зміни місця проведення акції. 

2

Інспектори склали протокол про порушення правил благоустрою і проведення акції в невстановленому місці. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: