fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Франківську пікетували під управлінням поліції, вимагаючи покарати студентів-іноземців за розбещення неповнолітніх. ФОТО

У Франківську пікетували під управлінням поліції, вимагаючи покарати студентів-іноземців за розбещення неповнолітніх. ФОТО

Суспільство 13:25, 15.01, 2016

Громадська організація "Ідея нації" сьогодні провела пікет під обласним Управлінням поліції в Івано-Франківську з вимогою покарати ще 13 студентів арабів, яких підозрюють у зґвалтуванні двох неповнолітніх дівчат з Івано-Франківська.

Близько 15 пікетувальників з листівками та прапорами також вимагали покарати за бездіяльність поліцейських, які ведуть справу. 

До пікетувальників вийшов слідчий, який веде справу, але вони не дали йому слово, мовляв, дозволять говорити йому тільки тоді, коли посадять за ґрати всіх студентів-іноземців, причетних до злочину.

Нагадаємо, вчора суд помістив під варту на 60 днів двох студентів-іноземців, обвинувачених у зґвалтуванні двох неповнолітніх дівчат з Івано-Франківська.

Днями двом іноземцям – студентам Івано-Франківського національного медичного університету –  було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування) та ч. 1 ст. 155 (Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості) Кримінального кодексу України. Сторона обвинувачення в клопотанні наполягала на взятті іноземців під варту.

За вказані кримінальні правопорушення передбачено кримінальну відповідальність у вигляді ув'язнення на строк від п’яти до п’ятнадцяти років. 

Як повідомляв КУРС, у грудні минулого року в Івано-Франківську студентів-арабів звинуватили у розбещенні і зґвалтуванні неповнолітніх дівчат. Керівник арабської общини в Івано-Франківську Фуад Аліві вибачився за своїх одноплеменців, причетних до скандалу із розбещенням і зґвалтуванням неповнолітніх франківчанок. До цього франківська поліція повідомляла, що розбещена студентами-іноземцями неповнолітня франківчанка неодноразово втікала з дому і вступала в статеві стосунки добровільно. Історія викликала значний суспільний резонанс: громадські активісти звинувачували поліцію у бездіяльності й висловили ультиматум арабській общині Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: