fbpx

У Франківську почали встановлювати енергоощадні лампи для вуличного освітлення.ФОТО

Суспільство 13:09, 21.08, 2015

Івано-Франківськ - один із перших обласних центрів, де для зовнішнього освітлення використовуватимуть тільки енергоощадні лампи

Про це під час сьогоднішньої презентації вуличних енергозберігаючих світильників по вулиці Коломийській повідомив міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

Як зазначив міський голова, 19 грудня минулого року була укладена угода щодо залучення чергового кредиту НЕФКО для реалізації проекту "Зовнішнє освітлення в Івано-Франківську". НЕФКО надали 4 мільйони гривень на даний проект, та ще 3 мільйони виділили з міського бюджету.

Міський голова сподівається, що до кінця року по всьому Івано-Франківську встановлять нові світильники.

"Наразі передбачається заміна 2264 світильників. Також буде замінено освітлення в обох скверах площі Міцкевича. Після реалізації проекту Івано-Франківськ буде одним із перших обласних центрів, в якому для зовнішнього освітлення використовуватимуться тільки енергоощадні лампи", – відзначив Анушкевичус.

Нові енергозберігаючі лампи дозволять зекономити щорічно споживання електроенергії на 620 тисяч гривень і витрати на технічне обслуговування майже на 400 тисяч гривень.

"10 років можна нічого не ремонтувати.10 років спокою!" – тішиться представник "Міськсвітла".

Термін окупності світильників п'ять років. Наразі встановлено більше 150 світильників на низці вулиць Івано-Франківська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: