fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • У Франківську представлять артефакти Опанаса Заливахи та учасників візуального Станіславського феномену

У Франківську представлять артефакти Опанаса Заливахи та учасників візуального Станіславського феномену

Культура 11:12, 30.03, 2015

Арт-проект "Асамбляж Колаж ІФ", тяглістю майже в рік, розпочинає художник, критик, учасник Станіславського феномену Мирослав Яремак.

Відкриттям виставки 1 квітня автор арт-проекту Мирослав Яремак має намір нагадати публіці мистецький рух початку і середини 1990-х в Івано-Франківську. Він представить артефакти – так умовно названі роботи франківських митців, які були причетні до Станіславського феномену і свого часу сміливо експериментували з формою та образами.

Форми й образи в арт-проекті Яремака представлені колажем і асамбляжем. Мирослав Яремак, дипломант міжнародної бієнале "Імпреза" (1989,1991,1993) в розділі "асамбляж", пропонує повернутися саме до цих жанрів. Він віднайшов роботи місцевих художників, які свого часу працювали в названих напрямках і чиї роботи або не були показані взагалі, або були відомі вузькому колу цінителів мистецтва. Отже, більшість з представлених на виставці мистецьких робіт демонструватимуться вперше.

"Роботи, датовані з 1966 по 2000 рік, будуть цікавим екскурсом в історію образотворення містечкової культури в ХХ столітті",  анонсує і виводить на рівень директор Музею сучасного мистецтва в Івано-Франківську, арт-критик Анатолій Звіжинський.

До експозиції, яка відкриється в галереї "Арт на мур", увійдуть артефакти Заливахи, Заборського, Звіжинського, Іздрика, Котерліна, Луканя, Мулика, Яновського і самого Яремака.

Теперішня виставка, що триватиме впродовж квітня, має назву "Тяглість". У жовтні Мирослав Яремак запропонує другу частину арт-проекту – "Відзнака". 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: