fbpx

У Франківську презентували фільм для homo sapiens "Брати. Остання сповідь"

Культура 00:51, 20.09, 2015

В Івано-Франківську допрем’єрний показ карпатської драми Вікторії Трофіменко "Брати. Остання сповідь" зібрав повний зал глядачів.

"Брати" – це історія любові та ненависті двох братів, які доживають віку в гірському селі. Сценарій фільму написаний за романом "Джмелиний мед" шведського автора Торґні Ліндґрена – члена Академії, що присуджує Нобелівську премію з літератури. Вікторія Трофіменко Адаптувала його для екранізації, перемістивши місце дії в Українські Карпати. Режисерка каже, що саме через фільм пізнала цей край і гуцулів.

Для того, щоб підібрати акторів, вона перевернула усю Україну. Шукала акторів, які змогли би розмовляти гуцульською мовою. Серед обраних і актор Івано-Франківського музично-драматичного театру ім. Івана Франка Роман Луцький. Він зіграв роль одного із братів у молодості Станіслава. Після зйомок у цій стрічці кар’єра Луцького стрімко пішла вгору.

Вікторія Трофіменко розповіла, що у фільм хотіли вкласти душу, а не відбити касу. Саме тому його хотіли створити у першу чергу для глядача, для homo sapiens, і фільм виявився трендовим – про нього говорять усі.

Виконавець ролі Дем’яна Орест Ягиш стверджує, що саме цим фільмом вдалося показати, що існує не лише голлівудське чи європейське кіно, а й українське.

Вікторія Трофіменко розповіла, що у зйомки стрічки вклали титанічну працю, адже для цього високо в горах довелось збудувати хутір. Реквізити та одяг збирали по хатах гуцулів, які радо співпрацювали.

"Брати" стали першим українським фільмом, які відібрали водночас на три кінофестивалі класу "А": в Індії, Шанхаї та Москві. На останньому він отримав нагороду кінокритиків і приз за найкращу жіночу роль, яку виконала львів’янка Наталка Половинка. Продюсерами стрічки є Ігор Савиченко та Максим Асадчий, які раніше працювали над фільмом "Поводир".

На екрани кінотеатрів стрічка вийде 24 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: