fbpx

У Франківську презентували фільм "Ген щастя". ВІДЕО

Суспільство 17:01, 09.07, 2015

У центральному корпусі Івано-Франківського національного медуніверситету сьогодні, 9 липня, презентували телефільм "Ген щастя" авторства ОДТРК "Карпати" у співпраці з кафедрою медичної біології та медичної генетики вишу.

Фільм є переможцем Міжнародного конкурсу "Калинові мости-2015" (Польща), на який було подано понад сто заявок з різних країн, пише ГК.

Фільм про довгожителів Прикарпаття презентували його творці та ініціатори – сценарист та журналіст Олена Нечвідова, ректор Національного медичного універчитету Микола Рожко, перший проректор Ганна Ерстенюк, завідувач кафедри генетики Лариса Ковальчук, науковець і автор докторської монографії, присвяченої проблемним питанням генетики, Руслан Козовий та ін.

Режисер фільму "Ген щастя" Леся Пушик зазначила, що автори дослідження насамперед ставили собі за мету вибрати екстравагантну тему, яка б зацікавила якнайширше коло реципієнтів, а також на високому фаховому рівні та водночас доступно і цікаво подати матеріал про так званий "ген довголіття" та секрети щасливої глибокої старості.

"Ми зняли дуже багато людей літнього віку на Прикарпатті. У них немає злості, заздрості, натомість є добро і життя. Вони всім потрібні",  зазначає Леся Пушик. 

Фільм можна переглянути на телеканалі ОДТРК "Карпати" та у вільному доступі на каналі "Ютюб" в Інтернеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: