fbpx

У Франківську презентували фільм про оборонців Донецького аеропорту

Суспільство 16:11, 11.02, 2015

В Івано-Франківську в кінотеатрі "Люм'єр" презентували документально-художній фільм "Добровольці Божої Чоти".

Презентували фільм один із режисерів Леонід Кантер та герой фільму – оборонець Донецького аеропорту "Данте", пише Фіртка.

Події фільму відбуваються в селищі Піски і Донецькому аеропорті, який понад 200 днів боронили українські добровольці. Втім, автори кажуть, що не прив'язували сюжет виключно до подій в аеропорту. 82-хвилинна стрічка – це розповідь про творення нової української нації, про те, хто такі українці і як вони воюють за свої цінності.

"Цей фільм зроблений не лише для українців, але для закордонної публіки. Ми хотіли показати у ньому, хто такі українці і за що вони воюють. Ми не показували ворога, бо це не суттєво. Головне те, за що люди борються – за незалежність, за цінності, які защораз намагаються втоптати. В іноземному перекладі англійською мовою він називатиметься "Українці". Тобто хотілося б, щоб саме таким був образ українців в жителів інших країн", – говорить Кантер.

Над фільмом працювали більше чотирьох місяців. Найважче, як розповідає режисер, було монтувати відзнятий матеріал, бо дуже часто ті, кого знімали на камеру живими, через деякий час вже не були живими.

Про це ж говорить і боєць "Данте", який зіграв головну роль у фільмі. Хлопець каже, що не може спокійно згадувати ті події і друзів, яких зараз вже немає поряд.

Автори фільму мають намір вже найближчим часом показати його за кордоном: в Італії, Польщі, США і Канаді. А ще планують подавати стрічку на різноманітні світові кінофестивалі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: