fbpx

У Франківську презентували кілька нових стартапів

Суспільство 23:40, 29.03, 2016

У громадському ресторані "Urban Space 100" пройшов третій "Ivano-Frankivsk Startup Crash Test" – захід, на якому троє стартаперів-початківців презентували власні ідеї перед аудиторією.

Перший учасник Ігор Даниш показав українсько-польський стартап Cloud Menu, покликаний покращити обслуговування у гастрономічній сфері, зокрема у кафе та ресторанах. У його команди є уже практичний досвід та певні успіхи.

Cloud menu являє собою інтерактивну систему обслуговування, яка відображається в багатофункціональному електронному меню, що містить в собі безліч функцій, які дозволять обслуговувати клієнтів швидше та набагато якісніше. Таким чином заклади зможуть скоротити кількість офіціантів, які потрібні будуть лише для того, щоб подавати страви та за потреби отримувати готівку за їжу. Однак цей стартап викликав жваве обговорення і в певній мірі обурення присутніх, які висловили свою прихильність до офіціантів.

Стартап Сергія Гнатчука та Юрія Филюка Stafffr вже набув розголосу у спільнотах Івано-Франківська і не лише, адже нещодавно його презентували у Кремнієвій долині (Каліфорнія, США). Саме під час однієї з найбільших стартап-конференцій світу Startup Grind команда отримала найкорисніші і найцінніші поради щодо вдосконалення проекту.

Stafffr – онлайн сервіс, який допомагає зберегти і систематизувати всю інформацію про співробітників для продуктивної роботи компанії. За словами Филюка, потенційними клієнтами цього стартапу можуть бути 125 мільйонів бізнесів по всьому світу, а потужних конкурентів у нього всього два – Excel та американська компанія Thenefits, за допомогою яких більшість компаній ведуть облік персоналу, який є функціонально обмежений.

"Якщо ви досі працюєте з Excel, тоді ми йдемо до вас!"  заявив Филюк.

Зараз на використання стартапу подали вже 100 заявок, але поки що його тестує Филюк на власній компанії "23 ресторани", де є багато працівників. Незабаром долучаться ще 5 компаній, а через кілька місяців планують охопити 100 партнерів. Наприкінці року планують стартувати на ринку США.

Читати також: "Двері в розвиненому інтелектуальному світі відкривати легше, ніж в Україні", – сім висновків Юрія Филюка після "Кремнієвої долини"

Ще один учасник сьогоднішнього заходу Руслан Рамазанов з проектом Exellema, головна місія якого полягає у розповсюдженні знань про роль мистецтва у розвитку людини та суспільства на національному та світовому рівнях з використанням теорії нейровізуального програмування. У прибутках ініціатор проекту зацікавлений найменше. Exellema спрямована на неформальну освіту і на людей, яких цікавить саморозвиток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: