fbpx

У Франківську презентували «Портал звернень приміських громад»

Суспільство 17:26, 09.09, 2015

3 вересня 2015 року відбулась презентація проекту “Портал звернень приміських громад”. Метою проекту є створення платформи для подання запитів на публічну інформацію для громад п’яти приміських сіл Івано-Франківської міської ради: Угорник, Микитинців, Вовчинців, Хриплина та Крихівців.

Проект реалізовує громадська організація “Центр “Антикорупційна Платформа” спільно з ІФ ОО “Комітетом Виборців України” та “Київським Діалогом”. В рамках ходу реалізації проекту активісти підготували проекти рішень для сільських рад, а для інформування населення про проект активісти планують розробити та розповсюдити інформаційну листівку.

“В ході роботи нашої організації ми помітили, що є велика проблема у тому, що мешканці приміських сіл витрачають багато часу на те, щоб отримати запит в електронній системі доступу до інформації міськвиконкому. Через те, що “місто” пересилає запит на сільські ради – на це йде чимало часу” – пояснив актуальність проекту голова правління ГО “Центр “Антикорупційна Платформа” Максим Кицюк.

“У фінальній стадії проекту ми запустимо сайт, звідки кожен бажаючий зможе зробити запит саме на свою сільську раду. Більше того – ми готові зробити на сайті сторінки для того, щоб сільські ради могли їх використовувати як свої візитівки чи новинні сторінки” – розповів про головну мету проекту його керівник Михайло Джогола.

Завершення проекту і презентація роботи сайту запланована на кінець жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: