fbpx

У Франківську презентують підлітковий роман "Ще одна цегла в стіні"

Культура 15:39, 26.05, 2016

Андрій Тужиков презентує свій підлітковий роман у п’яти містах України.

Наприкінці травня стартує тур на підтримку нової книжки молодого чернівецького письменника Андрія Тужикова "Ще одна цегла в стіні", що побачила світ у дитячому арт-видавництві "Чорні вівці".

Роман розповідає про трьох підлітків, які входять до нового періоду життя, де панують правила й закони, створені не надто розумними та зовсім не креативними дорослими. Це історія не про те, як вони побороли цю систему, а про те, як шукали серед прямокутних, наче цеглини, голів однолітків, відшліфованих телебаченням та школою, самих себе, свої перші кохання та приховані таланти.

За словами Андрія Тужикова, підліткова література в Україні потрібна не лише тінейджерам, а й дорослим, щоб подолати прірву поколінь.

"У книзі мова йде про підлітків, які дорослішають в реаліях сучасної України, – розповідає автор, – вони шукають своє місце в суспільстві, протестують проти нього, міркують над тим, як усе влаштовано. Хто є персонажами книги? Це своєрідний збірний образ усіх тінейджерів, яким випало дорослішати у двотисячних", – додає письменник. 

Презентація в Івано-Франківську відбудеться 26 травня о 16:30 в громадському ресторані "Urban Space 100".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: