fbpx

У Франківську презентують збірку Сергія Жадана і Мірека Боднара

Культура 19:27, 07.10, 2015

8 жовтня о 16.00. в приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбудеться презентація другої книги спільного проекту "Лілеї НВ" і ГО "Поступовий гурт франківців" із серії "Схід – Захід" . До збірки увійшли есе харків'янина Сергія Жадана та вірші іванофранківця Мірека Боднара.

Різні за віком, світобаченням та місцем проживання Сергій Жадан і Мірек Боднар орґанічно доповнюють одне одного і розповідають у своїх текстах кожен про свою Україну і про себе у ній, показуючи таким чином, що насправді чим більше ми різні, тим більше ми цікаві одне одному і необхідні.

Ідея серії полягає в тому, щоб поєднувати двох різних авторів – одного автора зі сходу України, іншого  із заходу. Окрім того, один автор мусить бути представлений прозою або есе, інший  поезією. Але це, так би мовити, те, що на поверхні. Головним же задумом цієї серії є будування комунікативних містків, обмін досвідом і налагодження діалогу між двома частинами України. Література мусить бути хоч і невеликою, але вагомою частиною роботи з подолання міфів та стереотипів, які пов'язані з окремими реґіонами України. Вона мусить бути і є дієвою.

Читайте також: Тарас Прохасько та Олег Коцарев презентували спільну книгу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: