fbpx

У Франківську проїзд у маршрутках подорожчає на 75 копійок

Суспільство 14:56, 04.06, 2014

Виконком Івано-Франківської міської ради підняв тариф на проїзд у маршрутних таксі з 2 до 2,75 гривень

Безоплатне необмежене перевезення пільговиків буде здійснюватися, як і раніше, з 10.00 год. до 16.00 години. В інший час пільгові категорії зможуть безоплатно займати до 15% місць від загальної кількості місць для сидіння в автобусі.

Окрім того, члени виконкому прийняли рішення підняти тариф у маршруті №13, який перебуває на балансі КП «Електроавтотранс», з 1,25 до 2 гривень.

У свою чергу міська влада вимагає від перевізників до 1 вересня 2014 року облаштувати маршрутки GPS-навігаторами та впровадити квитки.

Ці умови будуть внесені у договори з перевізниками, і лише після зміни договорів нові тарифи вступлять у дію.

Міськвиконком також зобов’язав департамент житлово-комунального господарства, транспорту і зв’язку забезпечити виконання вимог мешканців, висловлених під час громадських слухань. Найчастіше мешканці скаржаться на незадовільний санітарний стан маршрутних таксі, куріння водіїв за кермом та звучання російського шансону.

За словами заступника міського голови Руслана Гайди, будуть створені мобільні групи, які перевірятимуть маршрутки. У разі виявлення порушень договори з перевізниками будуть розірвані.

Також протягом місяця департамент ЖКГ, транспорту і зв’язку має обладнати кінцеві зупинки туалетами та розробити проект положення про створення п’яти «нічних» маршрутів, які здійснюватимуть перевезення пасажирів з 22 до 6 години.

Нагадаємо, перевізники Івано-Франківська два місяці вимагали підвищити тариф до трьох гривень та зменшити на три години час необмеженого безкоштовного проїзду для пенсіонерів на три години. Свої вимоги власники маршрутів пояснюють подорожчанням запчастин та паливно-мастильних матеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: