fbpx

У Франківську прощаються з капеланом батальйону "Госпітальєри" Сергієм Морозом. ФОТО

Суспільство 17:29, 15.03, 2019

У народному домі "Просвіта" в Івано-Франківську розпочалось прощання з водієм-парамедиком батальйону "Госпітальєри", військовим капеланом Сергієм Морозом з позивним "Фрост". Чоловік помер від важкої недуги.

Прощання розпочалось із панахиди. Попрощатися з героєм зійшлися ветерани, приїхали побратими з батальйону "Госпітальєри", друзі і знайомі, сотні франківців, які вважають своїм обов'язком підтримати родину.

"Для багатьох з нас це був приклад мужності, підтримки. Сама його присутність додавала впевненості, спокою. Сергій носив віру в серці. Його світло наклало відбиток на всіх, хто його знав",  розпочали прощання капелани.

Капелан сказав, що кожному з нас належить перейти межу, де ми переходимо в безсмерття. Своєю промовою священик заперечував відчай і горе, які супроводжують смерть, і давав надію. Отець звертався до залу і кожен, хто прощався з Сергієм Морозом, відчував її. Тому церемонія була дуже світла, спокійна, усвідомлена. 

"Прийняв від Бога свою місію і ніс її до останнього подиху. Він був надією в тих місцях, де надії нема. Його війна була з хрестом у серці і руками, відкритими до допомоги. Він не боявся померти. А своїм життям залишив послання любові для всіх нас тут. Тому прошу зібратися, витерти сльози і подумати, що він промовляє до нас своїм життям. Ми ховаємо тіло, а його життя залишиться в наших серцях. Запам'ятайте це, візьміть собі це його послання, бо наша війна продовжується всюди",  додав інший капелан.

Нагадаємо, у ніч на четвер, 14 березня, помер капелан батальйону "Госпітальєри" франківець Сергій Мороз "Фрост". Він був добровольцем на війні. 

Провести Героя в останній шлях можна в суботу о 10.30 з НД "Просвіта". Поховають його на міському кладовищі міста Івано-Франківська. 

Як раніше писав КУРС, Сергій та його дружина Тетяна боролись із онкологічними захворюваннями та обоє перенесли операції та курси хіміотерапії. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: