fbpx

У Франківську пройшла міжнародна ІТ-конференція "IT Rally"

Стиль життя 13:14, 20.05, 2014

В Івано-Франківську в приміщенні Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького відбулась наймасштабніша міжнародна ІТ-конференція IT Rally.

Конференція IT Rally з кодовою назвою “Phoenix” зібрала близько 320 учасників з Івано-Франківська, Львова, Києва та Чернівців, а також з Польщі, Румунії та США.

IT Rally — серія нових щорічних міжнародних заходів та конференцій ІТ-спільноти міста Івано-Франківська. Ці заходи проводяться з метою обміну досвідом та навчання в ІТ-професіоналів, знайомства з останніми тенденціями ІТ-галузі, а також популяризації та розвитку інформаційних технологій в Івано-Франківську.

Учасники конференції IT Rally “Phoenix” мали можливість прослухати фахові доповіді від 25 професіоналів, які розказували про сучасні практики в розробці та контролі якості програмного забезпечення, тенденції розвитку ІТ-галузі, проектний менеджмент та управління проектами. Також учасники мали можливість познайомитися з провідними ІТ-компаніями, які працюють в Івано-Франківську, взяти участь у розіграшах призів від організаторів та спонсорів заходу.

Співорганізатор заходу – Іван Дячишин – керівник проектів компанії Eleks та координатор ІТ-навчання в Івано-Франківському університеті права ім. Короля Данила Галицького, стверджує, що сьогодні надзвичайно необхідний розвиток ІТ-галузі в Україні і саме налагоджений процес підготовки ІТ-фахівців дозволить розвинути ІТ-компанії, збільшити інвестиції та покращити розвиток нашого міста і країни.

Григорій Михалюньо — співорганізатор конференції IT Rally та розробник ПЗ у компанії PointPack – зазначає, що ці щорічні конференції збирають фахівців з різних ІТ-компаній, з різних міст та країн і метою заходів є формування та розвиток ІТ-спільноти міста через комунікацію та отримання хорошого досвіду та знань.

Варто зазначити, що не зважаючи на відносно невеликі розміри, Івано-Франківськ є одним з провідних центрів ІТ не лише в західному регіоні, але й в Україні загалом. Основна перепона на шляху розвитку ІТ-галузі міста — нестача кваліфікованих кадрів та недостатній рівень випускників університетів. З цією проблемою допомагає боротися університет права імені Короля Данила Галицького, який відкрив спеціальність та кафедру програмного забезпечення та проводить підготовку студентів, спільно з ІТ-компаніями міста, відповідно до потреб сучасного ІТ-ринку.

Такі заходи, а також активність відвідувачів показує, що саме ІТ-галузь приваблива для Івано-Франківська, а участь у заходах IT Rally – найкраща можливість, щоб почати свою кар'єру в ІТ.

 

1

 

2

 

3

 

4

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: