fbpx

У Франківську пройшов міжнародний медичний форум

Здоров'я 20:51, 19.03, 2019

В Івано-Франківську відбувся дводенний ІІI Всеукраїнський міжнародний медичний науково-практичний форум "Медицина України – європейський вибір".

Форум відбувся за участю представників не тільки України, а й Литви, Польщі, Словаччини та США. Близько 400 медичних працівників взяло участь у заході. Окрім того, будуть також організовані телемости, щоб якомога більше лікарів та медсестер з цілої України мали змогу почути доповіді досвідчених фахівців, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
Зокрема, така зустріч проводиться між спеціалістами, щоб в першу чергу українські лікарі мали можливість перейняти досвід у своїх іноземних колег і поділися своїм, зазначають організатори. Також навчитися новітніх методик оперативних втручань, діагностики та лікування терапевтичних хворих, вивчити та порівняти передові системи охорони здоров’я країн Євросоюзу, Ізраїлю, США для застосування їх у реформуванні медичної галузі України. І додають, що цей форум дає унікальний шанс створення і участь у проектах транскордонного співробітництва Європейського Союзу, проектів ООН і НАТО, стажування спеціалістів України в кращих клініках країн-партнерів тощо.
 
Під час форуму багато цікавих доповідей було представлено закордонними спеціалістами. Як побудована система охорони здоров’я Литви та про досвід реформування медичної галузі розповів директор з медицини, член правління Республіканської клініки Каунаса (Литва) Раймондас Куніцкас. З доповіддю про нові складові компоненти системи нагляду за охороною здоров’я у Словаччині виступив завідувач із судової медицини, віце-декан медичного факультету університету ім. Йожефа Шафарика, Кошице (Словаччина) Микита Бобров. З перспективами Любліна та міжнародною співпрацею в сфері медицини ознайомив учасників заходу директор Управління не інвестиційних проектів адміністрації міста Любліна (Польща) Кшиштоф Лонтка.
 
У свою чергу начальник відділу організації медичної допомоги населенню ДОЗ ОДА Ліліана Сабадаш розповіла про реформу, яка зараз відбувається у системі охорони здоров’я України, і Франківщини зокрема, на якому етапі знаходиться та її перспективи впровадження.
 

Крім виступів, учасники мали змогу відвідати майстер-класи, які проводилися на базі центральної міської клінічної лікарні, та побачити найновіші техніки лапароскопічної хірургії гриж, найновіші методики ендоскопічної хірургії та оперативної онкохірургії товстого кишківника і прямої кишки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: