fbpx

У Франківську письменник Олексій Чупа розповів про життя у Макіївці

Культура 21:06, 02.12, 2014

В івано-франківській книгарні «Є» письменник з Макіївки Донецької області Олексій Чупа презентував нову прозову книгу "Казки мого бомбосховища".

У коментарі КУРСу автор розповів, що почав писати цю книгу у серпні 2013 року, ще до подій Євромайдану, і писав її рік.

"Це історії про мешканців мого під’їзду в Макіївці, де я прожив все своє життя. Історії про якимось чином близьких мені людей. Близькості з ними я реально не розумів, поки ми не опинилися разом в бомбосховищі під час обстрілів. Фактично все писалося ще до обстрілів, але потрапивши туди, я опинився з ними в одному приміщенні вперше за дуже-дуже довгий час", – розповів Олексій.

Зараз письменник проживає в Хмельницькому, але в Макіївці залишились його батьки. Каже, що в рідному місці обстрілів вже нема, а тому там безпечно. А проблеми тепер виникають у зв'язку з постачанням продуктів та невиплати грошей населенню через новоприйняті закони.

Зараз Олексій Чупа працює вже над другою збіркою віршів і повільно пишеться нова прозова книга. Остання – це спроба автора переосмислити все, що відбувається на його малій батьківщині, особливо війну в місті. Як поет Олексій експериментує з новими ритмами, формами, а тема війни буде передана крізь призму лірики швидше за все.   

Нагадаємо, на початку липня Олексій Чупа в Івано-Франківську презентував книгу "Бомжі Донбасу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: