fbpx

У Франківську розпочали чіпувати безпритульних собак. ВІДЕО

Суспільство 09:27, 09.11, 2017

В Івано-Франківську розпочали чіпування чотирилапих. Це своєрідне присвоєння тваринам ідентифікаційного номера, зазначають волонтери. Всі відомості заносять в єдину базу реєстрації собак.

Це міжнародна он-лайн платформа. З персонального номера собаки можна дізнатися деталі її стерилізації, всі проведені щеплення та планові огляди, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Чіпуванню насамперед підлягають безпритульні тварини. Відлов собак відбувається в місцях їхнього найбільшого скупчення. Міні-операцію проводять в міському віварію. Спочатку тварину готують до хірургічного втручання. Медична процедура відбувається під анестезією. Операція триває до півгодини. Головна мета чіпування тварин – це облік стерилізованих собак. Офіційна реєстрація чотирилапих дає можливість контролювати чисельність тварин на території міста, зазначають волонтери. В перспективі – спорудження муніципального притулку.

Неконтрольована популяція безпритульних собак – одна з важливих проблем не лише в Івано-Франківську, але й в Україні. У Верховній Раді зареєстрований законопроект про обов’язкову реєстрацію домашніх улюбленців. Переваги чіпування очевидні, стверджують волонтери. Наприклад, за допомогою чіпу можна буде знайти собаку, що загубився, просто просканувавши його ID.

Цього року планується прочіпувати дві сотні собак. За попередніми підрахунками, в Івано-Франківську перебуває близько півтори тисячі бродячих псів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: