fbpx

У Франківську розпочався суд над комунальником, якого звинувачують у корупції

Суспільство 16:32, 17.08, 2016

В Івано-Франківському міському суді відбулося перше засідання у справі Віктора Синишина, обвинуваченого за ч. 1. ст. 172-7 КупАП – порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів.

Прокуратура обвинувачує комунальника у корупційному адмінпорушенні.

Так, депутат Івано-Франківської міської ради Віктор Синишин, який до 31 травня 2016 року обіймав посаду інженера відділу експлуатації КП "Єдиний розрахунковий центр", був одним із засновників ТзОВ "Станіслав-ІВ", основною діяльністю якого є електромонтажні роботи.

У період перебування на посаді між ЄРЦ та "Станіслав ІВ" було укладено 23 договори на електромонтажні роботи на суму понад 396 тисяч гривень. Оскільки Віктор Синишин є співзасновником ТзОВ "Станіслав ІВ" та посадовою особою водночас, виник конфлікт інтересів, а підсудний є суб’єктом дії законодавства про корупцію.

Після тривалого розгляду ряду документів у справі сторона захисту подала клопотання про допит трьох свідків: екс-директора ЄРЦ Руслани Василюк, нинішнього директора Мирона Джуса та його заступника Олександра Качанка.

А прокурора хоче допитати в якості свідка волонтерку Наталію Сербин, яка повідомила про порушення. Свої пояснення Віктор Синишин також вирішив давати на наступному судовому засіданні, яке відбудеться 30 серпня.

Нагадаємо, інженери комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" (зараз КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія") Віктор Синишин і Василь Скиданчук заснували підприємства "Станіслав ІВ" і "Галичина ІВ", які отримували підряди в ЄРЦ.

Зокрема, Синишин донедавна був у співзасновниках ТОВ "Станіслав ІВ", а Скиданчук – ТОВ "Галичина ІВ". Після того, як КУРС оприлюднив цю інформацію, імена інженерів МІУК у державному реєстрі зникли зі списку засновників цих підприємств.

Також Віктор Синишин та Василь Скиданчук є депутами Івано-Франківської міської ради від партії ВО "Свобода".

Як писав КУРС, нещодавно Віктор Синишин очолив КП "Міськсвітло".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: