fbpx

Повернення в черги: у Франківську сотні людей в останній день змінюють місце голосування. ФОТО

Суспільство 15:10, 25.03, 2019

Змінити місце голосування на президентських виборах в Івано-Франківську можна сьогодні до 23 години. Для цього потрібно прийти з документами у кабінет № 110 на першому поверсі Івано-Франківської міської ради.

Зараз у черзі більш як півсотні осіб. Заяви на зміну місця голосування одночасно приймають п’ятеро спеціалістів. Оформлення заяви у кабінеті займає 5 хвилин.
Аби потрапити у кабінет, потрібно відстояти близько години у черзі.
Заступник начальника відділу ведення державного реєстру виборців міськвиконкому Михайло Хвест повідомив КУРСу, що виборці третій тиждень активно реєструються на голосування в Івано-Франківську.
Раніше кожного дня приймали до 200 осіб у день, протягом останнього тижня 300 – 500 осіб. В неділю прийняли майже п’ять сотень, сьогодні трохи більша черга. 
“Змінюють місце реєстрації преважно студенти, ті, хто у відрядженні та приїхав на роботу, хто проживає без реєстраціі та переселенці з Криму, Донецька, Луганська”, – сказав Хвест.

Пані Олена, біженка з Криму, каже, що голова ОСББ повідомила, що їй не принесли талон на голосування. Тому взяла посвідчення переселенця, паспорт, код і прийшла сьогодні. Жінка здивована, що не отимала талону, адже живе у місті вже 4 роки і голосувала на виборах мера.

Руслан, мешканець Франківська, хоче голосувати в селі Маріямпіль Галицького району, де працюватиме спостерігачем на дільниці. Прийшов в останній день, бо були документальні проблеми.
Франківець Ігор Бойчук прийшов уточнити виборчу дільницю, на якій має голосувати. Оскільки змінив місце проживання і реєстрації, а перевірити інформацію в електронному кабінеті не зміг.
У відділі реєстру виборців зазначають, що голосування у другому турі президентських виборів передбачає повторення процедури зміни місця реєстрації.
Нагадаємо, документи, потрібні для підтвердження причини зміни місця голосування:
– паспорт громадянина України (у вигляді книжечки або картки) чи тимчасове посвідчення громадянина України;
– посвідчення військовослужбовця/військовий квиток (для військовослужбовців строкової служби);
– документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування, як-от довідка з місця навчання; посвідчення про відрядження; проїзні документи; договір оренди житла, довідка з місця роботи тощо.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: