fbpx

У Франківську за рік соцслужби перевірили дотримання прав дітей у 346 сім'ях

Суспільство 10:02, 09.01, 2019

В Івано-Франківську мобільна робоча група, яка здійснює контроль за дотриманням прав дитини за місцем проживання, за минулий рік побувала у 346 сім'ях.

До робочої групи входять представники департаментів освіти, охорони здоров'я, служби у справах дітей, поліції, муніципальної варти.

Про це повідомила сьогодні на оперативній нараді в Івано-Франківському МВК начальниця Служби у справах дітей Зоя Сливка

Вона зазначила, що за рік мобільна робоча група опрацювала 321 виклик. У 10 сім'ях виявили загрозу домашнього насильства, з яких один випадок підтвердився. Обстежили умови проживання 43 дітей на підставі 40 звернень громадян. 

110 сімей опинилися у складних життєвих обставинах – у таких утримується 197 дітей. 52 сім'ї обстежили на підставі повідомлень соціальних служб, навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, в яких виховується 90 дітей. 

На виконання ухвал суду щодо забезпечення прав та законних інтересів дітей робоча група обстежила 19 сімей, в яких виховується 20 дітей. 

156 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у 115 сім'ях опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.

За словами Зої Сливки, в місті є дві найбільші проблеми: родини у складних життєвих обставинах треба постійно відвідувати, а також у місто приїхало дуже багато родин, які продали своє житло чи опинилися без житла і їм вистачає грошей лише на деякий час знімати квартиру. Далі останні опиняються на вулиці. Так, виявили родину – маму і двох дітей, які жили в гуртожитку на стільцях, і діти опинилися в інтернаті. Однак працівники Служби допомогли мамі знайти роботу і повернути дітей.

Також соцслужби допомагають порозумітися родинам, де діти тікають з дому.
Секретар міської ради Оксана Савчук повідомила, що в МВК створена група, яка збирає речі і допомогу для нужденних. У Службі у справах дітей мають скласти список родин, яким треба одяг та інші речі.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: