fbpx

У Франківську стартувало голосування за логотип міста. ФОТО

Стиль життя 20:25, 15.12, 2017

На сайті виконавчого комітету Івано-Франківська стартувало голосування за логотип міста. На оцінку громади винесли вісім варіантів.

Голосування розпочалося 14 грудня і триватиме до 1 січня 2018 року. Закликав голосувати за найкращий варіант міський голова Руслан Марцінків на своїй офіційній сторінці у соцмережі facebook.

Варіанти, запропоновані мерією, викликали насмішки у соцмережах та зауваження, чому у голосуванні немає варіанту відповіді "жоден".

"Потаємне стало явним. Можна було нафігачити більше: додати контури Івано-Франківської області, силует карпатських гір, гуцулів з перехрещеними трембітами, квіти мальви навколо, ще зо два-три шрифти і гасла під них. Так щоб щось було про майбутнє, про минуле. Можна ще дрібним текстом гімн міста дати в логотип і обо’язково прізвища авторів. Адже логотипи для того й існують, щоб в них запхати якнайбільше", – відреагував  архітектор Андрій Назаренко.

"Вони називають це варіантами!" – написала Тетяна Єфтимовська.

"Це принизливо! Це абсолютно неприйнятно! Це не має жодного зв'язку з сучасним дизайном. Широка громада не має обирати логотип, кожен має займатися своїм ділом. Логотипом – дизайнер. Лікар – лікуванням", – пише Настя Гагаріна.

"Слів нема, зробили ж в 2014-му нормальний хрестик, вийшли в шорт-лист Каннів, читайте – визнали світом. Нормально продумали і зафігачили. Вся сувенірка ними обліплена, легко і просто використовувати. Нє, курва, давайте краще виберемо з гівна, яке ліпше. Жесть, просто жесть", – прокоментував Андрій Черніков.

Як писав КУРС, у 2014 році за ініціативи спільноти "Тепле місто" компанія "Aimbulance" презентувала візуальний стиль Івано-Франківська. Основою стилю стала українська вишивка – за її допомогою можна створити унікальний образ міста та відобразити культуру і традиції Прикарпаття, говорили розробники.

У червні 2014 року логотип Івано-Франківська потрапив у п’ятірку найкращих на Каннському фестивалі реклами в категорії Large Scale Logo.

У квітні 2017 року між платформою "Тепле місто" та міською адміністрацією Івано-Франківська готували угоду, згідно з якою логотип міста, розроблений три роки тому, стане офіційним. Однак в мерії розробили свої варіанти логотипу і пропонують громадськості вибирати із них.

Голосувати можна за посиланням >>.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: