fbpx

У Франківську урочисто запустили Муніципальну варту. ФОТО

Суспільство 11:58, 14.10, 2016

Посвідчення інспекторів Муніципальної варти отримали 15 осіб, більшість з них учасники АТО.

Серед працівників Муніципальної варти дві жінки, одна інспектор, інша – бухгалтер.

Привітав інспекторів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Для міста важливо мати свій підрозділ для підтримання порядку – вважає Марцінків.

"Сподіваємося, буде прийнятий закон про Муніципальну варту і вона отримає ще більше повноважень", – заявив Марцінків. 

Командиром Муніципальної варти став Богдан Кухарук, учасник бойових дій, лицар пластового "Ордену Залізної Остроги".
"Ми усвідомлюємо всю відповідальність, будемо приступати до охорони громадського порядку і допомагати людям у скрутних ситуаціях. Спираючись на Конституцію та статут підрозділу, зробимо все, що в наших силах, і більше, щоби бути корисними франківцям",  сказав Кухарук.

Заступником керівника Муніципальної варти призначений Олег Бевський. Бевський учасник бойових дій, у 2015 році демобілізувався. Зараз вирішив піти у Варту, щоб "навести у місці порядок".

"Хлопці тримають фронт там, а ми тут наведемо порядок", – сказав Бевський.

 

Нагадаємо, що міська рада створила КП "Муніципальна варта" 8 липня. Тоді Патрульна поліція та учасники АТО просили міськраду не голосувати за створення підприємства, оскільки його статут суперечить чинному законодавству. До слова, статутний капітал новоствореного комунального підприємства становить 1 млн гривень. Однак поки що підприємство зареєстроване лише на папері – де-факто роботу ще не розпочало.

Згодом, 18 серпня, виконком Івано-Франківської міської ради затвердив штатний розпис КП "Муніципальна варта" у кількості 25 працівників, щомісячний фонд зарплати якого становитиме майже 200 тисяч гривень.

Зокрема, зарплата начальника підприємства становитиме 10 тисяч гривень, двох його заступників – по 8000, бухгалтера – 6578 гривень, провідного юрисконсульта – 3688, заступника начальника охорони публічного порядку – 6500 гривень. Штатним розписом також передбачено 18 головних інспекторів, зарплата яких становитиме по 5000 гривень, та прибиральника, який отримуватиме 1654 гривні.

Не образила міська рада Муніципальну варту і приміщенням – 19 серпня міськрада віддала підприємству в оренду за 1,2 гривні в рік нежитлові приміщення площею 196,2 кв. м на вул. Галицькій, 126.

 

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: