fbpx

У Франківську урочисто зустріли перший авіарейс зі Стамбула. ФОТО

Суспільство 12:19, 30.03, 2016

Турецька компанія Turkish Airlines запустила щоденні авіарейси Стамбул – Івано-Франківськ – Стамбул.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Turkish Airlines літатимуть до Франківська щоденно протягом літнього періоду

Перший авіарейс зустріли представники міської та обласної влади, інші офіційн особи, журналісти. Пасажирів літака вітали хлібом-сіллю дівчата в національних костюмах, після чого представники влади та авіакомпанії урочисто перерізали червону стрічку.

Як повідомив у мережі Фейсбук працівник аеропорту Петро Кондрук, на сьогоднішній рейс Івано-Франківськ – Стамбул продані абсолютно всі квитки, навіть бізнес-клас.

Івано-Франківськ – це сьомий напрямок компанії в Україні. Вильоти з Івано-Франківська до аеропорту ім. Ататюрка будуть щоденно здійснюватися о 12:00, рейси зі Стамбула – о 09:05. Час в дорозі становитиме близько двох годин. Вартість квитка в обидві сторони становить від 99 доларів (з урахуванням усіх аеропортових зборів і податків).

В межах церемонії відкриття сьогодні в аеропорту також відбувся прес-брифінг за участі офіційних осіб: представників авіакомпанії Turkish Airlines пана Зії Ташкента, старшого віце-президента Turkish Airlines з продажу та пана Мерта Дормана, віце-президента з продажу у Східній Європі та Балканському регіоні, заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Сергія Басараба, директора Міжнародного аеропорту Івано-Франківська Петра Осипенка, Генерального консула Республіки Туреччина в Одесі Джеміля Уфука Тогрула та Генерального консула України в Стамбулі Василя Боднаря.

– Ось уже 23 роки Turkish Airlines дотримується своєї головної місії – створити більше можливостей для подорожей по всьому світі жителям України. Прикарпатський регіон відіграє значну роль в розвитку туристичних, культурних та економічних відносин між Туреччиною та Україною. На даний момент заплановано щоденне виконання рейсів, зі зручним часом вильоту з Івано-Франківська, що дозволить українцям відвідати не лише Стамбул, а й більшість з 285 напрямків авіакомпанії Turkish Airlines по всьому світі – швидко, безпечно та комфортно, – прокоментував урочисту подію старший віце-президент Turkish Airlines з продажу Зія Ташкент.

Географія польотів Turkish Airlines охоплює 285 напрямків у 113 країнах світу – це найбільший показник серед авіаперевізників у світі. Флот Turkish Airlines представлений 304 літаками і є наймолодшим у Європі: середній вік повітряних суден становить 6.8 років.

Нагадаємо, загалом літаки компанії з Франківська літатимуть у 6 країн Азії за 592$ в обидва боки.

"Попри постійні перешкоджання міської влади аеропорт збережений та розвивається. Наша наполеглива робота щодо залучення партнерів дала ще один результат  сьогодні авіакомпанія Turkish Airlines розпочинає щоденні польоти з Івано-Франківська. Хочу нагадати, що Івано-Франківський аеропорт, завдячуючи "Скорзонері" (концесіонер аеропорту,  ред.) та "Буковелю", є одним з двох недотаційних в Україні. Зараз з нього здійснюють свої регулярні рейси також авіакомпанії МАУ та Дніпроавіа. Пошук партнерів-авіакомпаній для аеропорту буде продовжуватись. Ми поставили собі мету – стати основним авіаційним хабом Західної України. Ми впевнено йдемо до цієї мети",  зазначив народний депутат України Олександр Шевченко.

Turkish Airlines (Türk Hava Yolları) створена 1933 року з флотом, який складався з п’яти літаків. На сьогодні Turkish Airlines володіє 304 пасажирськими і вантажними літаками. Компанія здійснює рейси у 285 аеропортів – 49 внутрішніх та 236 міжнародних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: