fbpx

У Франківську відбудеться допрем'єрний показ фільму "Брати" за участю творчого колективу

Культура 13:25, 11.09, 2015

19 вересня о 19:00 в кінотеатрі “Космос” відбудеться допрем’єрний показ фільму та спілкування з глядачами творчого колективу стрічки "Брати. Остання сповідь".

У заході візьмуть участь режисерка Вікторія Трофіменко (Київ), виконавиця головної ролі Наталка Половинка (Львів), актор Роман Луцький (Івано-Франківськ). 

"Брати" – це історія любові та ненависті двох братів, які доживають віку в гірському селі. Сценарій фільму написаний за романом "Джмелиний мед" шведського автора Торґні Ліндґрена  члена Академії, що присуджує Нобелівську премію з літератури. Вікторія Трофіменко адаптувала його для екранізації, перемістивши місце дії в Українські Карпати. Продюсерами стрічки є Ігор Савиченко та Максим Асадчий, які раніше працювали над фільмом "Поводир".

"Брати" стали першим українським фільмом, який відібрали водночас на три кінофестивалі класу "А": в Індії, Шанхаї та Москві. На останньому він отримав нагороду кінокритиків і приз за найкращу жіночу роль, яку виконала львів’янка Наталка Половинка. Роль молодого брата Станіслава зіграв актор Івано-Франківського театру ім. І. Франка Роман Луцький. Директор групи "Перкалаба" Олег Гнатів був консультантом фільму з питань гуцульської культури.

З 24 вересня фільм можна переглянути на екрані івано-франківського кінотеатру "Космос".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: