fbpx

У Франківську відбувся флешмоб до Дня вишиванки

Культура 17:35, 19.05, 2016

Сьогодні, 19 травня, в Івано-Франківську на Вічевому майдані відбулася акція "Прикарпаття у вишиванках".

На головній площі міста активісти "Школи лідерів" провели акцію, спрямовану на популяризацію вишиванки та вишивки та підняття патріотичного духу в мешканців та гостей міста, пише ГК.

"Метою заходу є вишити на полотні, де зображена символічна карта України, включаючи Крим та східні області, слово "МИР", – розповіла учасниця "Школи лідерів", організатор Божена Демич.

За її словами, кожен охочий може внести свою лепту в цю карту. Зокрема, тут розташовані різні локації з малюнками на бруківці та вишивання українського рушника, на якому будуть розташовані емблеми 24 областей України.

Читати також: У Франківську пам'ятники одягають у вишиванки. ФОТОФАКТ

В рамках благодійного марафону "Територія милосердя" на сьогоднішньому концерті проводився збір коштів для дітей з "Містечка Милосердя Святого Миколая". Організатором виступив продюсерський центр "Фостер".

Читати також: Прикарпатські енергетики встановили "вишиваний" рекорд. ВІДЕО

Одним із організаторів свята, приуроченого до Дня вишиванки в Івано-Франківську, є Вище художнє професійне училище №3. Метою заходу є підкреслення єдності українців.

"У рамках акції – вишивання маленьких рушників, що представляють кожну область нашої країни, а також Крим", – зазначила викладачка Вищого художнього училища №3 Вірозуб Леся.

Також викладачка наголошує на унікальності візерунку кожного регіону, що має відображення й на техніці виконання. До дійства мали нагоду долучитися не лише вихованці училища, а й перехожі.

Читати також: У Франківську пам'ятник Івана Франка одягнули у вишиванку. ФОТОФАКТ

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: