fbpx

У Франківську відбувся конкурс вертепів та маланок

Культура 14:22, 27.12, 2015

У Центральному народному домі м. Івано-Франківська вчора проводили обласний відкритий конкурс вертепів та маланок, організований управлінням культури, національностей та релігій облдержадміністрації спільно з обласним навчально-методичним центром культури і туризму Прикарпаття.

Участь у заході, який був започаткований у 2006 році та традиційно відбувається напередодні новорічно-різдвяних свят, беруть понад 20 колективів.

"Є чудові колективи з Коломийського, Рогатинського, Надвірнянського районів. Виокремити якісь із них надзвичайно важко, адже всі вони неповторні,  – сказав начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак. – Але родзинкою сьогоднішнього дійства є участь семінаристів Івано-Франківської духовної семінарії імені Святого Йосафата, які представили фронтовий вертеп. Вони самі ініціювали його підготовку, не було жодного поштовху до цього зовні".

З фронтовим вертепом, підготовленим за сценарієм Валентини Юрків, семінаристи вирушать у східні області нашої держави вже 4 січня. Везтимуть українським воякам, як розповів керівник Андрій Овчар, тепло своїх сердець, віру в краще, прагнення до миру. А ще братимуть із собою все необхідне на передовій: теплі речі, термобілизну, засоби гігієни, продукти, лимони та чай. До збору може долучитися кожен охочий. Це вже зробили працівники багатьох підприємств та організацій краю, в тому числі представники сфери культури. Серед них – учасники та гості обласного відкритого конкурсу вертепів та Маланок.

Зауважимо, що під час конкурсу визначатимуть кращі колективи, які представлятимуть свою творчість на обласній Розколяді у другій половині січня та на всеукраїнському рівні. Окрім того, за словами Володимира Федорака, область вже отримала запрошення на міжнародний фестиваль різдвяного дійства, який відбуватиметься у Румунії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: